Meer mensen bij burgerzaken voor uitgeven rijbewijs

De wervingscampagne van de Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken (NVVB) voor nieuwe medewerkers bij de dienst burgerzaken heeft zo’n vijftig aanmeldingen opgeleverd, meldt de NVVB dinsdag. De beroepsvereniging spreekt van een “succesvolle” campagne.

Bij sommige gemeenten kan het weken duren voordat mensen een paspoort, ID-kaart of rijbewijs kunnen aanvragen of verlengen vanwege onder meer het tekort aan personeel. Daarom startte de vereniging in samenwerking met het ministerie van Binnenlandse Zaken de campagne om nieuwe mensen aan te trekken. Ook was er vorige maand een informatiedag waar gepraat en informatie gedeeld kon worden over het vak. Daarvoor heeft de NVVB bijna 25 vacatures toegestuurd gekregen van gemeenten.

Spoedcursus

De vijftig mensen die zich hebben aangemeld volgen sinds vorige week een spoedcursus die twee weken duurt. Daarna volgt er een examen en komen de geslaagden in een register terecht. Gemeenten kunnen dat register gebruiken om nieuw personeel aan te nemen. “De mensen in het register hebben een goede basis en weten wat ze aan het doen zijn”, zegt een woordvoerster. “Daardoor weten gemeenten dat de kwaliteit van de dienstverlening goed blijft”.

Zomer

Of het aantal aanmeldingen genoeg is om de druk op de dienst burgerzaken te verlichten, kon de woordvoerder niet aangeven. Volgens de vereniging is het doel van de cursus niet alleen om de wachttijden deze zomer weg te werken. “Het is belangrijk dat er wordt gekeken naar hoe je de piek in de toekomst kunt voorkomen”, zegt de woordvoerster. “Over twee jaar komt er weer een piek. Dan verlopen de eerste paspoorten die een geldigheidsduur van 10 jaar hebben.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Onderwerpen: ,

Auteur: Tessa Heerschop

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Meer mensen bij burgerzaken voor uitgeven rijbewijs | RijschoolPro

Meer mensen bij burgerzaken voor uitgeven rijbewijs

De wervingscampagne van de Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken (NVVB) voor nieuwe medewerkers bij de dienst burgerzaken heeft zo’n vijftig aanmeldingen opgeleverd, meldt de NVVB dinsdag. De beroepsvereniging spreekt van een “succesvolle” campagne.

Bij sommige gemeenten kan het weken duren voordat mensen een paspoort, ID-kaart of rijbewijs kunnen aanvragen of verlengen vanwege onder meer het tekort aan personeel. Daarom startte de vereniging in samenwerking met het ministerie van Binnenlandse Zaken de campagne om nieuwe mensen aan te trekken. Ook was er vorige maand een informatiedag waar gepraat en informatie gedeeld kon worden over het vak. Daarvoor heeft de NVVB bijna 25 vacatures toegestuurd gekregen van gemeenten.

Spoedcursus

De vijftig mensen die zich hebben aangemeld volgen sinds vorige week een spoedcursus die twee weken duurt. Daarna volgt er een examen en komen de geslaagden in een register terecht. Gemeenten kunnen dat register gebruiken om nieuw personeel aan te nemen. “De mensen in het register hebben een goede basis en weten wat ze aan het doen zijn”, zegt een woordvoerster. “Daardoor weten gemeenten dat de kwaliteit van de dienstverlening goed blijft”.

Zomer

Of het aantal aanmeldingen genoeg is om de druk op de dienst burgerzaken te verlichten, kon de woordvoerder niet aangeven. Volgens de vereniging is het doel van de cursus niet alleen om de wachttijden deze zomer weg te werken. “Het is belangrijk dat er wordt gekeken naar hoe je de piek in de toekomst kunt voorkomen”, zegt de woordvoerster. “Over twee jaar komt er weer een piek. Dan verlopen de eerste paspoorten die een geldigheidsduur van 10 jaar hebben.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Onderwerpen: ,

Auteur: Tessa Heerschop

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.