CBR waarschuwt voor fake website Gezondheidsverklaring rijbewijs

Het CBR waarschuwt voor misleidende website die een ‘pre-check’ verkopen voor een Gezondheidsverklaring. Het gaat om niet-bestaande formulieren die niet erkend worden door het CBR. In werkelijkheid gaat de enige gezondheidsverklaring via het CBR.

Het CBR ontving meerdere klachten over misleidende websites. Mensen denken dat ze bij de betreffende websites een ‘pre-check’ kopen die genoeg zou zijn voor een Gezondheidsverklaring. Dat is niet zo. Een Gezondheidsverklaring gaat altijd via de website van het CBR. Betalen op een andere website is dus altijd oplichting. “Wij adviseren om de Gezondheidsverklaring online in te vullen. De verwerking van online ingevulde Gezondheidsverklaringen gaat een stuk sneller en er is minder kans op fouten”, aldus het CBR.

Een online Gezondheidsverklaring kan vielig via het het klantportaal van de CBR-website verstuurd worden. Inloggen gaat per DigiD, betalen met iDeal.

Onderwerpen: ,

Auteur: Tessa Heerschop

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

CBR waarschuwt voor fake website Gezondheidsverklaring rijbewijs | RijschoolPro

CBR waarschuwt voor fake website Gezondheidsverklaring rijbewijs

Het CBR waarschuwt voor misleidende website die een ‘pre-check’ verkopen voor een Gezondheidsverklaring. Het gaat om niet-bestaande formulieren die niet erkend worden door het CBR. In werkelijkheid gaat de enige gezondheidsverklaring via het CBR.

Het CBR ontving meerdere klachten over misleidende websites. Mensen denken dat ze bij de betreffende websites een ‘pre-check’ kopen die genoeg zou zijn voor een Gezondheidsverklaring. Dat is niet zo. Een Gezondheidsverklaring gaat altijd via de website van het CBR. Betalen op een andere website is dus altijd oplichting. “Wij adviseren om de Gezondheidsverklaring online in te vullen. De verwerking van online ingevulde Gezondheidsverklaringen gaat een stuk sneller en er is minder kans op fouten”, aldus het CBR.

Een online Gezondheidsverklaring kan vielig via het het klantportaal van de CBR-website verstuurd worden. Inloggen gaat per DigiD, betalen met iDeal.

Onderwerpen: ,

Auteur: Tessa Heerschop

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.