Arts. foto Flickr/Jasleen Kaur

Vrees voor wachttijden medische keuring 75-plussers

Medische keuring, Gezondheidsverklaring

Het CBR eist dat alle 75-plussers en zieken die hun rijbewijs willen verlengen vanaf juli weer in persoon een arts bezoeken. Medische keuringsbedrijven en artsen slaan alarm en vrezen voor oplopende wachttijden, schrijft het AD.

Vanwege de coronapandemie mochten medische keuringen van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen sinds april 2020 ook via een videoverbinding plaatsvinden. Vanaf volgende maand wordt deze versoepeling teruggedraaid. “Nu alle maatregelen rondom Covid-19 zijn komen te vervallen, is keuren op afstand niet meer nodig’’, stelt het CBR.

Medische keuringsbedrijven en artsen reageren ontstemd. Volgens het Medisch KeuringsInstituut Nederland (MKIN), dat jaarlijks circa 12.000 onderzoeken voor het CBR verricht, kan een deel van de keuringen prima digitaal verlopen. Dat is het geval voor diverse beperkingen als diabetes, epilepsie en slaapapneu, vertelt directeur Steef van ’t Pad Bosch. “Via een beveiligde videoverbinding kan de medische specialist een betrouwbare en valide selectie maken van risicogroepen.’’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Tessa Heerschop

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.