Lachgas vrijwel overal verboden in Utrecht

In vrijwel de gehele stad Utrecht is het straks verboden om lachgas te gebruiken.Er is steeds meer bekend over de schadelijkheid van lachgas, zoals het risico op hoofdpijn, duizeligheid en tintelingen tot aan verlammingsverschijnselen. In het verkeer komen steeds meer ongelukken voor waarbij de oorzaak lachgas achter het stuur is. De overheid werkt al een paar jaar aan een landelijk verbod op lachgas. Dat loopt echter vertraging op. Utrecht is voor een landelijk lachgasverbod, maar wil daar nu niet langer op wachten.

Lachgas mag vanaf 11 juli niet meer worden genuttigd in de wijken Leidsche Rijn, Vleuten-De Meern, Zuid en Noordoost. In 2020 was het al in de ban gedaan in de wijken Overvecht, Noordwest, West en Zuidwest. Ook lachgas in bezit hebben mag er niet meer.

Wie wordt betrapt op het bezit of het gebruik van lachgas, kan een waarschuwing of een boete krijgen. Alleen in de Utrechtse wijken Binnenstad en Oost is lachgas straks nog toegestaan.

“De signalen die ik krijg over het gebruik van lachgas in de stad zijn heel zorgelijk. Gebruik van lachgas zorgt voor ernstige overlast op straat en heeft grote gevolgen voor de gezondheid van gebruikers. Ook ontstaan er levensgevaarlijke situaties in het verkeer als mensen lachgas gebruiken achter het stuur”, verklaart de Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma.

Volgens de gemeente neemt de overlast door lachgas af in gebieden waar een verbod geldt. In wijken zonder verbod stijgt de overlast juist. Vanuit Leidsche Rijn, Vleuten-De Meern, Zuid en Noordoost kwamen vorig jaar 208 meldingen van overlast, tegen 133 het jaar ervoor.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Tessa Heerschop

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Lachgas vrijwel overal verboden in Utrecht | RijschoolPro

Lachgas vrijwel overal verboden in Utrecht

In vrijwel de gehele stad Utrecht is het straks verboden om lachgas te gebruiken.Er is steeds meer bekend over de schadelijkheid van lachgas, zoals het risico op hoofdpijn, duizeligheid en tintelingen tot aan verlammingsverschijnselen. In het verkeer komen steeds meer ongelukken voor waarbij de oorzaak lachgas achter het stuur is. De overheid werkt al een paar jaar aan een landelijk verbod op lachgas. Dat loopt echter vertraging op. Utrecht is voor een landelijk lachgasverbod, maar wil daar nu niet langer op wachten.

Lachgas mag vanaf 11 juli niet meer worden genuttigd in de wijken Leidsche Rijn, Vleuten-De Meern, Zuid en Noordoost. In 2020 was het al in de ban gedaan in de wijken Overvecht, Noordwest, West en Zuidwest. Ook lachgas in bezit hebben mag er niet meer.

Wie wordt betrapt op het bezit of het gebruik van lachgas, kan een waarschuwing of een boete krijgen. Alleen in de Utrechtse wijken Binnenstad en Oost is lachgas straks nog toegestaan.

“De signalen die ik krijg over het gebruik van lachgas in de stad zijn heel zorgelijk. Gebruik van lachgas zorgt voor ernstige overlast op straat en heeft grote gevolgen voor de gezondheid van gebruikers. Ook ontstaan er levensgevaarlijke situaties in het verkeer als mensen lachgas gebruiken achter het stuur”, verklaart de Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma.

Volgens de gemeente neemt de overlast door lachgas af in gebieden waar een verbod geldt. In wijken zonder verbod stijgt de overlast juist. Vanuit Leidsche Rijn, Vleuten-De Meern, Zuid en Noordoost kwamen vorig jaar 208 meldingen van overlast, tegen 133 het jaar ervoor.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Tessa Heerschop

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.