Handjevol gedupeerde examenkandidaten door boerenprotesten

CBR, foto van Promedia

De blokkades die protesterende boeren maandag veroorzaakten uit onvrede met het stikstofbeleid, hebben weinig problemen opgeleverd voor examenkandidaten die moesten afrijden. Volgens een woordvoerder van het CBR moesten slechts zeventien leerlingen hun geplande rijexamen verplaatsen.

Hoewel de protesten zich in eerste instantie alleen verhielden tot distributiecentra en enkele havens, maakten de boeren zich in de loop van maandagmiddag toch nog kenbaar op de Nederlandse snelwegen. Zo werden onder andere verscheidene op- en afritten op de A28, A37 en de A1 geblokkeerd.

Examenkandidaten wonend op Texel ondervonden de meeste hinder, gezien het feit dat ook vissers maandag deelnamen aan de boerenprotesten en op hun beurt verschillende havens en aanlegplaatsen blokkeerden. Leerlingen konden hierdoor óf Den Helder niet per veerboot bereiken óf vanaf Den Helder niet meer verder rijden. Sinds circa 14.00 uur maandagmiddag waren alle Waddeneilanden weer per veerdienst bereikbaar.

Uitstelexamen

Maandagochtend was nog onduidelijk waar en wanneer de boerenprotesten zouden plaatsvinden, waardoor het CBR het besluit nam om alle rijexamens in eerste instantie volgens schema door te laten gaan. Leerlingen die hun rijexamen misten vanwege de protesten, konden een beroep doen op het CBR om kosteloos en op korte termijn een uitstelexamen aan te vragen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.