Rijschool Bert Bakker stopt na 60 jaar

Rijschool Bert Bakker stopt na 60 jaar

Foto ter illustratie Foto: Shutterstock

Rijschool Bert Bakker uit het Zuid-Hollandse Roelofarendsveen verdwijnt na 60 jaar uit het straatbeeld. Rijinstructeur Herbert Bakker (68) vindt het na 42 jaar mooi geweest en heeft besloten te stoppen.

Bakker stopt pas definitief als alle kandidaten die hij lesgeeft hun rijbewijs hebben, zo vertelt hij aan het Leidsch Dagblad. Omdat hij al sinds juni vorig jaar geen nieuwe klanten meer aanneemt, krijgt Bakker het elke maand iets rustiger. In mei heeft de rijschoolhouder nog een laatste examen ingepland.

Rijschool Bert Bakker is een begrip in Roelofarendsveen en omstreken. In 1963 begon vader Bert Bakker met lesgeven. De zoons van Bert, Loek en Herbert, namen in 1974 het bedrijf van hun vader over. Het aantal lesauto’s verminderde van dertien tot uiteindelijk twee: die van Loek en Herbert. Verder gaven ze ook rijles met een vrachtauto met aanhanger en een motorfiets. Lessen met de vrachtauto worden al vijftien jaar niet meer gegeven na verscherpte eisen van het CBR.

Op het dak van de auto is altijd Bert Bakker blijven staan vanwege de naamsbekendheid. “Het is een eerbetoon aan mijn vader”, aldus Herbert aan het Leidsch Dagblad.

(Bron: Leidsch Dagblad)

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Nienke Eusterbrock

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.