Vrouw (32) wordt betrapt op identiteitsfraude rijexamen, zegt neuscorrectie te hebben ondergaan

Vrouw (32) wordt betrapt op identiteitsfraude rijexamen, zegt neuscorrectie te hebben ondergaan 

Overhandiging van de identiteitskaart Foto: Unsplash

Een 32-jarige vrouw uit Gent heeft geprobeerd het rijexamen af te leggen in naam van een vriendin. Toen ze erop werd gewezen niet op de foto van haar ID te lijken, probeerde ze hieronder uit te komen door te zeggen dat ze een neuscorrectie had ondergaan. De rechtbank achtte haar schuldig en legde haar een voorwaardelijke straf op.

Dat meldt het Belgische HLN donderdag. Een vriendin van de vrouw vroeg om hulp, omdat zij bang was haar examen niet te halen. De vrouw verscheen vervolgens in naam van haar vriendin op het examencentrum, waar de examinator al snel onraad rook. De foto op het identiteitsbewijs strookte namelijk niet met het uiterlijk van de persoon die het examen af kwam nemen. “Ik ben het hoor, ik heb alleen een neuscorrectie ondergaan”, zei de vrouw vervolgens, aldus HLN. Later wist de vrouw geen antwoord te geven op privévragen, zoals de trouwdatum of de familienaam van haar man, wat de vermoedens van identiteitsfraude bevestigde.

Er volgde en werkstraf en een boete van 400 euro, meldt de belgische krant. De rechter oordeelt dat de feiten bewezen zijn, maar dat er geen straf volgt zolang de vrouw uit het vizier blijft van justitie.

Het duo is inmiddels geen vriendinnen meer.

Lees ook:

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Vrouw (32) wordt betrapt op identiteitsfraude rijexamen, zegt neuscorrectie te hebben ondergaan | RijschoolPro
Vrouw (32) wordt betrapt op identiteitsfraude rijexamen, zegt neuscorrectie te hebben ondergaan

Vrouw (32) wordt betrapt op identiteitsfraude rijexamen, zegt neuscorrectie te hebben ondergaan 

Overhandiging van de identiteitskaart Foto: Unsplash

Een 32-jarige vrouw uit Gent heeft geprobeerd het rijexamen af te leggen in naam van een vriendin. Toen ze erop werd gewezen niet op de foto van haar ID te lijken, probeerde ze hieronder uit te komen door te zeggen dat ze een neuscorrectie had ondergaan. De rechtbank achtte haar schuldig en legde haar een voorwaardelijke straf op.

Dat meldt het Belgische HLN donderdag. Een vriendin van de vrouw vroeg om hulp, omdat zij bang was haar examen niet te halen. De vrouw verscheen vervolgens in naam van haar vriendin op het examencentrum, waar de examinator al snel onraad rook. De foto op het identiteitsbewijs strookte namelijk niet met het uiterlijk van de persoon die het examen af kwam nemen. “Ik ben het hoor, ik heb alleen een neuscorrectie ondergaan”, zei de vrouw vervolgens, aldus HLN. Later wist de vrouw geen antwoord te geven op privévragen, zoals de trouwdatum of de familienaam van haar man, wat de vermoedens van identiteitsfraude bevestigde.

Er volgde en werkstraf en een boete van 400 euro, meldt de belgische krant. De rechter oordeelt dat de feiten bewezen zijn, maar dat er geen straf volgt zolang de vrouw uit het vizier blijft van justitie.

Het duo is inmiddels geen vriendinnen meer.

Lees ook:

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.