Duitse peiling: bijna 70 procent tegen verbod benzine- of dieselauto's

Duitse peiling: bijna 70 procent tegen verbod benzine- of dieselauto’s

Foto ter illustratie Foto: Shutterstock

Bijna 70 procent van de ondervraagden in een Duitse opiniepeiling is tegen het verbod op de verkoop van benzine- en dieselauto’s dat de EU vanaf 2035 wil invoeren. Slechts 14 procent is voorstander, 12 procent stemt alleen in als er uitzonderingen gemaakt kunnen worden en 68 procent is tegen het verbod.

De EU wil dat er vanaf 2035 geen nieuwe auto’s meer worden verkocht die CO2 uitstoten. In ‘autoland’ Duitsland is dat plan niet populair en brengt het politieke leiders in de problemen. Er werken zeker 850.000 mensen in de Duitse autoindustrie, die vorig jaar 3,4 miljoen voertuigen produceerde.

Afgelopen najaar zijn de regeringen van de EU-landen en het Europees Parlement het in principe eens geworden over de maatregel. Maar met name de Duitse regeringspartij FDP wil de garantie dat niet alleen de elektrische auto toekomst heeft in de EU, maar ook auto’s met een verbrandingsmotor op duurzame brandstof zoals waterstof. Ook in andere EU-landen rijst het verzet tegen het dreigende verbod, met name in Italië en Polen.

Tegenstanders

De Italiaanse regering is ook niet te spreken over het totale verbod op auto’s met verbrandingsmotoren. Minister van Financiën Adolfo Urso heeft gezegd dat het totale verbod in 2035 ‘niet strookt met de Europese realiteit en al helemaal niet met de Italiaanse realiteit’.

(Bron: ANP)

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.