Verkorte wachttijd herexamens en eerst theorie, dan praktijk: CBR tackelt oneerlijk gebruik
jaarverslag

Record van 1,7 miljoen CBR-examens, maandenlange wachttijden blijven

"Opleiders en kandidaten moeten een eerlijke kans hebben bij het reserveren van examens" Foto: Else van Andel/RijschoolPro

Het CBR nam in 2022 een recordaantal van 1.763.826 toetsen en examens af, ten opzichte van 1.508.354 in 2021. De gemiddelde wachttijd voor het boeken van examens daalde enigszins: van 22,3 weken in april 2022 naar 16,6 weken in april 2023.

Dat blijkt uit het jaarverslag over 2022 dat het CBR donderdag heeft gepubliceerd. Hieruit komt ook duidelijk naar voren dat de organisatie het gehele jaar nog veel hinder heeft ervaren door de naweeën van corona. Hoewel de reserveringstermijnen voor praktijkexamens zijn afgenomen, kampt de branche nog steeds met maandenlange wachttijden. Het gemiddelde daalde van 22,3 weken in april 2022 naar 16,6 weken in april 2023.

Om deze reserveringstermijnen verder te verlagen, startte het CBR een grootschalige werving van examinatoren. Inmiddels zijn er volgens de organisatie sinds maart 2021 82 nieuwe examinatoren aan het werk. Daarnaast zijn er op dit moment 52 aspirant-examinatoren bezig met hun opleiding bij het CBR.

Lees ook:

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Record van 1,7 miljoen CBR-examens, maandenlange wachttijden blijven | RijschoolPro
Verkorte wachttijd herexamens en eerst theorie, dan praktijk: CBR tackelt oneerlijk gebruik
jaarverslag

Record van 1,7 miljoen CBR-examens, maandenlange wachttijden blijven

"Opleiders en kandidaten moeten een eerlijke kans hebben bij het reserveren van examens" Foto: Else van Andel/RijschoolPro

Het CBR nam in 2022 een recordaantal van 1.763.826 toetsen en examens af, ten opzichte van 1.508.354 in 2021. De gemiddelde wachttijd voor het boeken van examens daalde enigszins: van 22,3 weken in april 2022 naar 16,6 weken in april 2023.

Dat blijkt uit het jaarverslag over 2022 dat het CBR donderdag heeft gepubliceerd. Hieruit komt ook duidelijk naar voren dat de organisatie het gehele jaar nog veel hinder heeft ervaren door de naweeën van corona. Hoewel de reserveringstermijnen voor praktijkexamens zijn afgenomen, kampt de branche nog steeds met maandenlange wachttijden. Het gemiddelde daalde van 22,3 weken in april 2022 naar 16,6 weken in april 2023.

Om deze reserveringstermijnen verder te verlagen, startte het CBR een grootschalige werving van examinatoren. Inmiddels zijn er volgens de organisatie sinds maart 2021 82 nieuwe examinatoren aan het werk. Daarnaast zijn er op dit moment 52 aspirant-examinatoren bezig met hun opleiding bij het CBR.

Lees ook:

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.