Rijexamens worden langzaam hervat, mits code rood is vervallen
storm poly

Rijexamens worden langzaam hervat, mits dat verantwoord is

Foto ter illustratie Foto: Shutterstock

Het CBR verwacht de rijexamens langzaam te kunnen hervatten, nu in de meeste gebieden code rood is vervallen. Voor de provincies Noord-Holland en Flevoland kunnen de examens na 12.30 uur weer worden opgepakt. In Friesland verwacht de organisatie vanaf 14.00 uur weer examens af te kunnen nemen.

Voorwaarde voor het hervatten van de examens is niet alleen dat code rood is vervallen, maar ook dat de examinator in kwestie het verantwoord vindt om te gaan rijden. “Vooral bij praktijkexamens voor bromfiets-, motor- en auto met aanhanger kan het extreme weer reden zijn om het examen uit te stellen. Daarnaast moeten de examenroutes nog of weer begaanbaar zijn”, zegt een woordvoerder van het CBR.

In alle gevallen geldt dat een vandaag uitgesteld examen voorrang krijgt bij het plannen van een nieuwe datum en dat daar geen kosten voor worden gerekend.

Lees ook:

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Rijexamens worden langzaam hervat, mits dat verantwoord is | RijschoolPro
Rijexamens worden langzaam hervat, mits code rood is vervallen
storm poly

Rijexamens worden langzaam hervat, mits dat verantwoord is

Foto ter illustratie Foto: Shutterstock

Het CBR verwacht de rijexamens langzaam te kunnen hervatten, nu in de meeste gebieden code rood is vervallen. Voor de provincies Noord-Holland en Flevoland kunnen de examens na 12.30 uur weer worden opgepakt. In Friesland verwacht de organisatie vanaf 14.00 uur weer examens af te kunnen nemen.

Voorwaarde voor het hervatten van de examens is niet alleen dat code rood is vervallen, maar ook dat de examinator in kwestie het verantwoord vindt om te gaan rijden. “Vooral bij praktijkexamens voor bromfiets-, motor- en auto met aanhanger kan het extreme weer reden zijn om het examen uit te stellen. Daarnaast moeten de examenroutes nog of weer begaanbaar zijn”, zegt een woordvoerder van het CBR.

In alle gevallen geldt dat een vandaag uitgesteld examen voorrang krijgt bij het plannen van een nieuwe datum en dat daar geen kosten voor worden gerekend.

Lees ook:

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.