Extra examenplekken voor rijscholen met slagingspercentage boven 30 procent
zaterdagen

Extra examenplekken voor rijscholen met slagingspercentage boven 30 procent

Het CBR wil naar eigen zeggen rijscholen extra aanmoedigen om hun leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op het examen Foto: CBR

Er komen extra examenplekken beschikbaar voor rijscholen met een slagingspercentage van 30 procent of hoger voor het eerste B-examen. Deze rijscholen kunnen vanaf maandag 4 september extra examens reserveren op zaterdagen.

Dat maakt het CBR vrijdag bekend. De organisatie wil hiermee naar eigen zeggen rijscholen extra aanmoedigen om hun leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op het examen.

“Wanneer het reserveringssysteem constateert dat het slagingspercentage voor het eerste B-examen van de rijschool 30 procent of hoger is, verschijnt de mogelijkheid om extra examenplekken op zaterdag te reserveren, automatisch in het reserveringsscherm. Dat gebeurt alleen als er plekken zijn. Elk kwartaal wordt het percentage opnieuw vastgesteld op basis van de afgelopen twaalf maanden. Het kan dus ook gebeuren dat de mogelijkheid weer verdwijnt in het systeem, als het percentage van de betreffende rijschool onder de 30 procent komt”, luidt het bericht van het CBR.

Hoeveel examens de organisatie door deze nieuwe maatregel verwacht af te kunnen nemen, is volgens een woordvoerder moeilijk te voorspellen. “Het is afhankelijk van het aantal examinatoren dat gaat overwerken. We kunnen wel terugkijken: dit jaar hebben we tot nu toe 5.160 B-examens afgenomen op zaterdag.”

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Else van Andel

1 reactie op “Extra examenplekken voor rijscholen met slagingspercentage boven 30 procent”

Pieter van der Vinne|07.09.23|12:23

en de rijscholen met slagingspercentage boven de 60% mogen ook op zondag…waar bemoeit het cbr zich mee?? laat ze gaan examineren hoe het hoort!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Extra examenplekken voor rijscholen met slagingspercentage boven 30 procent | RijschoolPro
Extra examenplekken voor rijscholen met slagingspercentage boven 30 procent
zaterdagen

Extra examenplekken voor rijscholen met slagingspercentage boven 30 procent

Het CBR wil naar eigen zeggen rijscholen extra aanmoedigen om hun leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op het examen Foto: CBR

Er komen extra examenplekken beschikbaar voor rijscholen met een slagingspercentage van 30 procent of hoger voor het eerste B-examen. Deze rijscholen kunnen vanaf maandag 4 september extra examens reserveren op zaterdagen.

Dat maakt het CBR vrijdag bekend. De organisatie wil hiermee naar eigen zeggen rijscholen extra aanmoedigen om hun leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op het examen.

“Wanneer het reserveringssysteem constateert dat het slagingspercentage voor het eerste B-examen van de rijschool 30 procent of hoger is, verschijnt de mogelijkheid om extra examenplekken op zaterdag te reserveren, automatisch in het reserveringsscherm. Dat gebeurt alleen als er plekken zijn. Elk kwartaal wordt het percentage opnieuw vastgesteld op basis van de afgelopen twaalf maanden. Het kan dus ook gebeuren dat de mogelijkheid weer verdwijnt in het systeem, als het percentage van de betreffende rijschool onder de 30 procent komt”, luidt het bericht van het CBR.

Hoeveel examens de organisatie door deze nieuwe maatregel verwacht af te kunnen nemen, is volgens een woordvoerder moeilijk te voorspellen. “Het is afhankelijk van het aantal examinatoren dat gaat overwerken. We kunnen wel terugkijken: dit jaar hebben we tot nu toe 5.160 B-examens afgenomen op zaterdag.”

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Else van Andel

1 reactie op “Extra examenplekken voor rijscholen met slagingspercentage boven 30 procent”

Pieter van der Vinne|07.09.23|12:23

en de rijscholen met slagingspercentage boven de 60% mogen ook op zondag…waar bemoeit het cbr zich mee?? laat ze gaan examineren hoe het hoort!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.