Tijdelijke oplossing voor groot deel theorie-examens met tolk
Mastertolk

Tijdelijke oplossing voor groot deel theorie-examens met tolk

Het CBR hoopt zo snel mogelijk een definitieve oplossing te vinden Foto: ANP

Het CBR heeft een tijdelijke oplossing gevonden voor een groot deel van de theorie-examens met tolk. Tolkendienst Mastertolk is namelijk bereid de examens die bij het failliete HearHear stonden ingepland, per direct over te nemen.

Mastertolk neemt contact op met de kandidaten en levert een tolk zodat het examen door kan gaan. De dienst neemt ook contact op met kandidaten die in de afgelopen weken een examen hebben moeten missen en al een tolk hadden ingehuurd. Voor hen reserveert Mastertolk een nieuw examen. Het CBR vergoedt uit coulance de kosten voor deze kandidaten.

De examens van kandidaten die in week drie wel een examen hebben gereserveerd, maar nog geen tolk hebben ingehuurd, worden nog uitgesteld, laat het CBR weten. Het is op dit moment ook nog niet mogelijk om nieuwe examens met tolk te reserveren.

“We werken hard aan een oplossing om alle examens met tolk te kunnen hervatten. Daarvoor moeten afspraken met verschillende tolkendiensten worden gemaakt. We verwachten daar eind volgende week meer duidelijk over te kunnen geven”, aldus het CBR.

Lees ook:

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Tijdelijke oplossing voor groot deel theorie-examens met tolk | RijschoolPro
Tijdelijke oplossing voor groot deel theorie-examens met tolk
Mastertolk

Tijdelijke oplossing voor groot deel theorie-examens met tolk

Het CBR hoopt zo snel mogelijk een definitieve oplossing te vinden Foto: ANP

Het CBR heeft een tijdelijke oplossing gevonden voor een groot deel van de theorie-examens met tolk. Tolkendienst Mastertolk is namelijk bereid de examens die bij het failliete HearHear stonden ingepland, per direct over te nemen.

Mastertolk neemt contact op met de kandidaten en levert een tolk zodat het examen door kan gaan. De dienst neemt ook contact op met kandidaten die in de afgelopen weken een examen hebben moeten missen en al een tolk hadden ingehuurd. Voor hen reserveert Mastertolk een nieuw examen. Het CBR vergoedt uit coulance de kosten voor deze kandidaten.

De examens van kandidaten die in week drie wel een examen hebben gereserveerd, maar nog geen tolk hebben ingehuurd, worden nog uitgesteld, laat het CBR weten. Het is op dit moment ook nog niet mogelijk om nieuwe examens met tolk te reserveren.

“We werken hard aan een oplossing om alle examens met tolk te kunnen hervatten. Daarvoor moeten afspraken met verschillende tolkendiensten worden gemaakt. We verwachten daar eind volgende week meer duidelijk over te kunnen geven”, aldus het CBR.

Lees ook:

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.