Heb jij nog contact met oud-leerlingen?
POLL VAN HET MOMENT

Heb jij nog contact met oud-leerlingen?

RijschoolPro onderzoekt het in de poll van dit moment Foto: Shutterstock

Ruim veertig uur lessen, talloze gesprekken en samen werken richting het felbegeerde roze pasje. Rijinstructeurs bouwen vaak in korte tijd een goede band op met hun leerlingen. Maar blijft dat contact bestaan nadat zij hun rijbewijs in de wacht hebben gesleept? Of hou jij werk en privé liever gescheiden?

Dat rijinstructeurs in goed contact kunnen blijven met hun cursisten, bewees rijinstructeur Jan Verweij toen hij in 2022 een ‘Tour des Ardennes’ maakte met zestien oud-leerlingen. Vier dagen lang maakte de groep een roadtrip door de Ardennen. “Het is fantastisch om de leerlingen te zien groeien tijdens de rit. Je hebt hier alles: steile wegen, bergen, onbekend terrein. Je ziet gewoon dat het rijden hen steeds makkelijker afgaat”, zei Jan destijds.

Maar in contact blijven met leerlingen kan tegelijkertijd ook een behoorlijke klus zijn, wanneer je grote hoeveelheden kandidaten opleidt. Daarnaast kan het voor instructeurs als onnodig voelen om actief in contact te blijven met hun oud-leerlingen.

Wat vind jij?

Blijf jij graag in contact met oud-leerlingen, focus je je liever op de nieuwe leerlingen of vind je het onnodig om het contact te onderhouden? Laat het ons weten in de poll van dit moment.

Heb jij nog contact met oud-leerlingen?

Bij RijschoolPro zijn wij altijd benieuwd naar de mening van onze lezers. Wil je reageren op dit onderwerp of heb je een vraag? Laat een reactie achter of neem contact op met onze redactie.

Lees ook:

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.