Rijschool gedupeerd door diefstal exclusieve motorscooters

Uit de loods van de Utrechtse Veronica Verkeersschool zijn dit weekend zes exclusieve motorscooters gestolen, waaronder één demovoertuig met Italiaans kenteken. “We waren helemaal voorbereid op de nieuwe motorexamen vanaf januari 2014, maar moeten nu van alles regelen om de praktijkexamens toch door te kunnen laten gaan”, aldus eigenaar Ernest Alvares. Dit terwijl de diefstal de dieven volgens hem amper iets op zal leveren. “De gestolen exemplaren zijn te exclusief om onopgemerkt verhandeld te kunnen worden. De inbraak is dus waarschijnlijk voor niets geweest.”

Naast de motorscooters van het merk Piaggio Vespa werden onder meer motorpakken, helmen, jassen, handschoenen en portofoonsets meegenomen. “Met alle gestolen waar zouden ze zo een rijschool kunnen beginnen. De schade loopt op tot 50.000 euro en dan hebben we het niet eens over het hek dat volledig uit zijn fatsoen is getrokken, de kapotte ruiten, kapotte sloten, ga zo maar door. Overal zijn koevoeten tussen gezet”, aldus de eigenaar.

A-onbeperkt

De verkeersschool had eerder al een volledige examendag in januari bij het CBR ingekocht. “En vanaf volgende week staat de motorscooters volledig ingeroosterd. We doen er dus alles aan om ervoor te zorgen dat er op tijd een oplossing wordt gevonden”, zo laat de eigenaar weten. “We zijn als rijschool bezig met innovatie, onder meer door de aanschaf van de inmiddels gestolen modellen. En dan gebeurt dit.”

Vooral de ontvreemding van het demomodel, de Aprilia 850 SRV, gaat de eigenaar aan het hart. “Hij was bedoeld voor het rijbewijs A-onbeperkt automaat. Omdat ik het voertuig in bruikleen had, voel ik me er extra verantwoordelijk voor”, aldus de rijschoolhouder. “Het is in Nederland de enige motorscooter die boven de 40 kW uitkomt en is speciaal uit Italië geïmporteerd. We proberen ons als rijschool te onderscheiden en het anders dan anderen aan te pakken. Een complete serie die wordt weggepikt is dan ontzettend heftig.” Onder meer een Liberty 125, een GTS en de Beverly 350 zijn door de inbrekers meegenomen.

Exclusief

De eigenaar van de verkeersschool zegt er rekening mee te houden dat de zes voertuigen binnenkort in de sloot worden teruggevonden. “Ik denk dat de dieven geen idee hadden wat ze meenamen. De modellen zijn niet ongemerkt te verhandelen en zelfs de onderdelen zijn niet te verkopen, omdat ze te nieuw zijn. Ik vrees dat ze de motorscooters dumpen op het moment dat ze zich dat realiseren.”

Ook met het gebruik van de voertuigen bij een ramkraak zegt Alvares niet uit te sluiten. “Een half jaar geleden werd een Volkswagen Golf van ons gestolen. Die is in de gevel van een ING-gebouw geëindigd. Het zou zomaar kunnen dat de plannen zijn om onze motorscooters bij een volgende kraak als vluchtmotoren te gebruiken.”

Politie

De politie heeft de diefstal naar zeggen van de eigenaar hoog opgenomen. “Er worden sinds zondag sporenonderzoeken gedaan. En ook de politie zegt het vreemd te vinden dat juist de exclusieve voertuigen zijn meegenomen. Qua handelswaarde hadden ze beter andere waren kunnen stelen. Er stonden namelijk ook modellen waarvan het minder opvalt als ze verhandeld worden. De dieven hebben nu uitsluitend modellen gestolen die nog niet te koop zijn of echt net op de markt zijn verschenen.”

De rijschoolhouder is inmiddels met de importeur in overleg over het regelen van vervangende motoren. “Hij heeft me al verzekerd te willen helpen”, zo laat Alvares weten. “Maar het blijft gewoon eigenaardig en ontzettend lullig dat een hele serie meegenomen is. Zeker omdat we al in de startblokken stonden voor januari.”

Roosmarijn Dierick

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Rijschool gedupeerd door diefstal exclusieve motorscooters | RijschoolPro

Rijschool gedupeerd door diefstal exclusieve motorscooters

Uit de loods van de Utrechtse Veronica Verkeersschool zijn dit weekend zes exclusieve motorscooters gestolen, waaronder één demovoertuig met Italiaans kenteken. “We waren helemaal voorbereid op de nieuwe motorexamen vanaf januari 2014, maar moeten nu van alles regelen om de praktijkexamens toch door te kunnen laten gaan”, aldus eigenaar Ernest Alvares. Dit terwijl de diefstal de dieven volgens hem amper iets op zal leveren. “De gestolen exemplaren zijn te exclusief om onopgemerkt verhandeld te kunnen worden. De inbraak is dus waarschijnlijk voor niets geweest.”

Naast de motorscooters van het merk Piaggio Vespa werden onder meer motorpakken, helmen, jassen, handschoenen en portofoonsets meegenomen. “Met alle gestolen waar zouden ze zo een rijschool kunnen beginnen. De schade loopt op tot 50.000 euro en dan hebben we het niet eens over het hek dat volledig uit zijn fatsoen is getrokken, de kapotte ruiten, kapotte sloten, ga zo maar door. Overal zijn koevoeten tussen gezet”, aldus de eigenaar.

A-onbeperkt

De verkeersschool had eerder al een volledige examendag in januari bij het CBR ingekocht. “En vanaf volgende week staat de motorscooters volledig ingeroosterd. We doen er dus alles aan om ervoor te zorgen dat er op tijd een oplossing wordt gevonden”, zo laat de eigenaar weten. “We zijn als rijschool bezig met innovatie, onder meer door de aanschaf van de inmiddels gestolen modellen. En dan gebeurt dit.”

Vooral de ontvreemding van het demomodel, de Aprilia 850 SRV, gaat de eigenaar aan het hart. “Hij was bedoeld voor het rijbewijs A-onbeperkt automaat. Omdat ik het voertuig in bruikleen had, voel ik me er extra verantwoordelijk voor”, aldus de rijschoolhouder. “Het is in Nederland de enige motorscooter die boven de 40 kW uitkomt en is speciaal uit Italië geïmporteerd. We proberen ons als rijschool te onderscheiden en het anders dan anderen aan te pakken. Een complete serie die wordt weggepikt is dan ontzettend heftig.” Onder meer een Liberty 125, een GTS en de Beverly 350 zijn door de inbrekers meegenomen.

Exclusief

De eigenaar van de verkeersschool zegt er rekening mee te houden dat de zes voertuigen binnenkort in de sloot worden teruggevonden. “Ik denk dat de dieven geen idee hadden wat ze meenamen. De modellen zijn niet ongemerkt te verhandelen en zelfs de onderdelen zijn niet te verkopen, omdat ze te nieuw zijn. Ik vrees dat ze de motorscooters dumpen op het moment dat ze zich dat realiseren.”

Ook met het gebruik van de voertuigen bij een ramkraak zegt Alvares niet uit te sluiten. “Een half jaar geleden werd een Volkswagen Golf van ons gestolen. Die is in de gevel van een ING-gebouw geëindigd. Het zou zomaar kunnen dat de plannen zijn om onze motorscooters bij een volgende kraak als vluchtmotoren te gebruiken.”

Politie

De politie heeft de diefstal naar zeggen van de eigenaar hoog opgenomen. “Er worden sinds zondag sporenonderzoeken gedaan. En ook de politie zegt het vreemd te vinden dat juist de exclusieve voertuigen zijn meegenomen. Qua handelswaarde hadden ze beter andere waren kunnen stelen. Er stonden namelijk ook modellen waarvan het minder opvalt als ze verhandeld worden. De dieven hebben nu uitsluitend modellen gestolen die nog niet te koop zijn of echt net op de markt zijn verschenen.”

De rijschoolhouder is inmiddels met de importeur in overleg over het regelen van vervangende motoren. “Hij heeft me al verzekerd te willen helpen”, zo laat Alvares weten. “Maar het blijft gewoon eigenaardig en ontzettend lullig dat een hele serie meegenomen is. Zeker omdat we al in de startblokken stonden voor januari.”

Roosmarijn Dierick

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.