Verkoop nieuwe motorfietsen met 12 procent gestegen

Er zijn vorig jaar fors meer nieuwe motorfietsen verkocht dan in een jaar eerder het geval was. Waar het in 2013 nog om 9.239 verkopen ging, steeg dat aantal in 2014 naar 10.354. Een verschil van 12 procent. Dat blijkt uit definitieve verkoopcijfers van RAI Vereniging, Bovag en RDC.

Bijna een op de zeven nieuwe motoren was in het afgelopen jaar een scootermodel. Met 1.369 stuks 3,5 procent meer dan er in 2013 verkocht weren. Ook werden 445 diewielige motorscooters geregistreerd, die als auto gekentekend worden en door houders van het B-rijbewijs bestuurd mogen worden. Vergeleken met de 233 nieuwe exemplaren die in 2013 werden verkocht, gaat het bijna om een verdubbeling.

Motorfiets

Volgens RAI Vereniging is de stijging in het aantal motorfietsen onder meer te danken aan het voorzichtige herstel van het consumentenvertrouwen. “Daardoor gingen vele motorrijders afgelopen jaar alsnog over tot aankoop. Daarnaast heeft een aantal geslaagde nieuwe modellen voor de Nederlandse markt en het zachte weer een gunstige invloed op de kooplust gehad.”

Wat de verdubbeling in de verkopen van driewielige motorscooters betreft, laat RAI Vereniging weten: “Deze is in veel Europese landen een hele normale verschijning in het straatbeelden wordt nu ook in Nederland steeds vaker ingezet als mobiliteitsoplossing in het dagelijkse verkeer.”

Verkoop

Volgens de belangenbehartiger werden in 2014 de meeste motoren van het merk BMW verkocht: 1.863 stuks met een marktaandeel van een kleine 18 procent. Daarna volgde Yamaha met 1.333 nieuwverkopen en dus een aandeel van 12,9 procent in de markt. Honda sloot de top 3 met 1.300 motorfietsen en een marktaandeel van 12,5 procent.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Verkoop nieuwe motorfietsen met 12 procent gestegen | RijschoolPro

Verkoop nieuwe motorfietsen met 12 procent gestegen

Er zijn vorig jaar fors meer nieuwe motorfietsen verkocht dan in een jaar eerder het geval was. Waar het in 2013 nog om 9.239 verkopen ging, steeg dat aantal in 2014 naar 10.354. Een verschil van 12 procent. Dat blijkt uit definitieve verkoopcijfers van RAI Vereniging, Bovag en RDC.

Bijna een op de zeven nieuwe motoren was in het afgelopen jaar een scootermodel. Met 1.369 stuks 3,5 procent meer dan er in 2013 verkocht weren. Ook werden 445 diewielige motorscooters geregistreerd, die als auto gekentekend worden en door houders van het B-rijbewijs bestuurd mogen worden. Vergeleken met de 233 nieuwe exemplaren die in 2013 werden verkocht, gaat het bijna om een verdubbeling.

Motorfiets

Volgens RAI Vereniging is de stijging in het aantal motorfietsen onder meer te danken aan het voorzichtige herstel van het consumentenvertrouwen. “Daardoor gingen vele motorrijders afgelopen jaar alsnog over tot aankoop. Daarnaast heeft een aantal geslaagde nieuwe modellen voor de Nederlandse markt en het zachte weer een gunstige invloed op de kooplust gehad.”

Wat de verdubbeling in de verkopen van driewielige motorscooters betreft, laat RAI Vereniging weten: “Deze is in veel Europese landen een hele normale verschijning in het straatbeelden wordt nu ook in Nederland steeds vaker ingezet als mobiliteitsoplossing in het dagelijkse verkeer.”

Verkoop

Volgens de belangenbehartiger werden in 2014 de meeste motoren van het merk BMW verkocht: 1.863 stuks met een marktaandeel van een kleine 18 procent. Daarna volgde Yamaha met 1.333 nieuwverkopen en dus een aandeel van 12,9 procent in de markt. Honda sloot de top 3 met 1.300 motorfietsen en een marktaandeel van 12,5 procent.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.