Motorexamen CBR

CBR annuleerde rijexamens om hitte

Vanwege de aanhoudende warmte heeft het CBR vorige week 43 rijexamens uitgesteld. Het gaat om motor- en bromfietsexamens. “Het was simpelweg niet meer veilig en verantwoord”, zei een CBR-woordvoerster. De auto-examens zijn wel gewoon doorgegaan.

De beslissing om kandidaten wel of niet te laten afrijden bij hoge temperaturen wordt volgens de woordvoerster van geval tot geval bekeken, daar is geen specifiek protocol voor. “Examinatoren beslissen samen met collega’s of het verantwoord genoeg is. Kandidaten moeten een helm op en in sommige gevallen ook beschermende kleding dragen. Wanneer je dan rijdt in de volle zon en op heet asfalt is dat in sommige gevallen niet verantwoord.” BNR deed navraag bij het het instituut over afrijden in de hitte.

Bij een aantal CBR-kantoren was het volgens de woordvoerster vanwege de hoge temperatuur niet veilig en verantwoord om een examen af te nemen. Kandidaten van wie het rijexamen is afgelast, hoeven niet lang te wachten. Ze worden met voorrang behandeld en kunnen binnen twee weken alsnog afrijden.

Bron: ANP

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.