Moeten motorrijders ieder jaar een opfriscursus doen?
poll van dit moment

Moeten motorrijders ieder jaar een opfriscursus doen?

RijschoolPro onderzoekt het in de poll van dit moment Foto: Shutterstock

Nu de lente in volle gang is en het motorseizoen officieel is begonnen, trekken motorrijders er weer massaal op uit. Maar dat gaat niet altijd goed. “Ze starten in de lente met rijden zoals ze geëindigd zijn in de zomer”, zegt instructeur Merlin Weber, die pleit voor een jaarlijkse opfriscursus.

“In Oosterhout brak een motorrijder zijn been, in Soerendonk gleed een man met zijn motor tegen een auto en in Steensel moest een motorrijder na een ongeval met een traumahelikopter naar het ziekenhuis”, bericht Omroep Brabant begin april.

Overijsselse rijschoolhouder Ramon Hulshoff uit zijn zorgen. “Zodra de zon gaat schijnen, zie je ieder jaar opnieuw dat het mis gaat aan het begin van het seizoen, omdat veel mensen onvoorbereid op de motor stappen”, vertelt hij aan RTV Oost.

Ook rijschoolhouder Merlin Weber, bekend van zijn activiteiten op sociale media, vindt dat motorrijders beter voorbereid het seizoen moeten beginnen. “Sommigen pakken nu weer even wat lesjes, zodat ze weer veilig rond kunnen rijden. Als je een hele tijd niet gereden hebt, moet jet dat altijd doen. Of je nou ervaren bent, of niet.”

Wat vind jij?

Moeten motorrijders ieder jaar een opfriscursus doen of is dat niet nodig en/of haalbaar? RijschoolPro onderzoekt het in de poll van dit moment.

Moeten motorrijders ieder jaar een opfriscursus doen?

Bij RijschoolPro zijn wij altijd benieuwd naar de meningen van onze lezers. Wil je reageren op dit onderwerp of heb je een vraag? Neem contact op met onze redactie.

Lees ook:

Auteur: Else van Andel

1 reactie op “Moeten motorrijders ieder jaar een opfriscursus doen?”

John Delsng|18.04.24|12:07

Een opfriscursus voor motorrijders is een prima plan. Evenals een limiet aan de geldigheid van het rijbewijs. Dat zou (ook voor de B-rijbewijzen) naar 5 jaar moeten.
En dan verplicht op herhaalexamen. Helaas is daar geen capaciteit voor en dat is erg jammer want er wordt in het algemeen behoorlijk slordig / onveilig gereden.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.