Hoogste aantal snor- en bromfietsen verkocht sinds 2011

scooter, brommer, foto van Unsplash

Tot en met mei zijn er dit jaar al 32.322 nieuw brom- en snorfietsen (inclusief speed pedelecs) geregistreerd, zo blijkt uit de gegevens van BOVAG en RDC. Dat is ruim 13 procent meer dan in de eerste vijf maanden van 2020 en het hoogste aantal sinds 2011. 

Zelfs toen de showrooms van scooterbedrijven in januari en februari noodgedwongen gesloten waren, bleven de verkoopcijfers redelijk op peil ten opzichte van een jaar eerder. In maart en april nam voornamelijk de afzet van snorfietsen fors toe, met respectievelijk 131 en 32 procent.

Vorige maand daalde de snorfietsverkoop in vergelijking met een jaar geleden, met 6 procent tot 6.051 stuks. Het is nog niet duidelijk of deze daling een gevolg is van de recente aankondiging van minister Van Nieuwenhuizen over een helmplicht voor snorfietsers per medio 2022. In de eerste vijf maanden bedroeg het aandeel van de snorfietsvariant in de totale verkoop bijna driekwart, oftewel 23.618 stuks en dat is qua absoluut aantal bijna 26 procent meer dan een jaar geleden. De bromfietsverkoop (inclusief speed pedelecs) daalde ten opzichte van de eerste vijf maanden van 2020 met 11 procent tot 8.704 exemplaren.

Occasions in de min

De occasionmarkt doet dit jaar een stapje terug. Bij de vakhandel werden tot en met mei 23.320 gebruikte brom- en snorfietsen aangeschaft en dat is ten opzichte van een jaar eerder een daling van bijna 7 procent. Twee derde van de occasionverkoop betreft snorfietsen. Ook de handel tussen particulieren onderling liep in de eerste vijf maanden van 2021 terug in vergelijking met een jaar geleden. Er werden tot nu toe dit jaar 104.687 brom- en snorfietsen door consumenten verhandeld, oftewel 6 procent minder. Het totale aantal snorfietsen in Nederland is intussen de 800.000 gepasseerd. Op 1 juni 2021 stond de teller op 811.838 en het aantal brommers bedroeg op die datum 505.376.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Hoogste aantal snor- en bromfietsen verkocht sinds 2011 | RijschoolPro

Hoogste aantal snor- en bromfietsen verkocht sinds 2011

scooter, brommer, foto van Unsplash

Tot en met mei zijn er dit jaar al 32.322 nieuw brom- en snorfietsen (inclusief speed pedelecs) geregistreerd, zo blijkt uit de gegevens van BOVAG en RDC. Dat is ruim 13 procent meer dan in de eerste vijf maanden van 2020 en het hoogste aantal sinds 2011. 

Zelfs toen de showrooms van scooterbedrijven in januari en februari noodgedwongen gesloten waren, bleven de verkoopcijfers redelijk op peil ten opzichte van een jaar eerder. In maart en april nam voornamelijk de afzet van snorfietsen fors toe, met respectievelijk 131 en 32 procent.

Vorige maand daalde de snorfietsverkoop in vergelijking met een jaar geleden, met 6 procent tot 6.051 stuks. Het is nog niet duidelijk of deze daling een gevolg is van de recente aankondiging van minister Van Nieuwenhuizen over een helmplicht voor snorfietsers per medio 2022. In de eerste vijf maanden bedroeg het aandeel van de snorfietsvariant in de totale verkoop bijna driekwart, oftewel 23.618 stuks en dat is qua absoluut aantal bijna 26 procent meer dan een jaar geleden. De bromfietsverkoop (inclusief speed pedelecs) daalde ten opzichte van de eerste vijf maanden van 2020 met 11 procent tot 8.704 exemplaren.

Occasions in de min

De occasionmarkt doet dit jaar een stapje terug. Bij de vakhandel werden tot en met mei 23.320 gebruikte brom- en snorfietsen aangeschaft en dat is ten opzichte van een jaar eerder een daling van bijna 7 procent. Twee derde van de occasionverkoop betreft snorfietsen. Ook de handel tussen particulieren onderling liep in de eerste vijf maanden van 2021 terug in vergelijking met een jaar geleden. Er werden tot nu toe dit jaar 104.687 brom- en snorfietsen door consumenten verhandeld, oftewel 6 procent minder. Het totale aantal snorfietsen in Nederland is intussen de 800.000 gepasseerd. Op 1 juni 2021 stond de teller op 811.838 en het aantal brommers bedroeg op die datum 505.376.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.