Recordaantal elektrische scooters verkocht

elektrische scooter, brommer, snorfiets (Unsplash, free)

Voor het eerst zijn er meer elektrische scooters verkocht dan benzinescooters. Van de 4.621 nieuw geregistreerde brom- en snorfietsen, waren er 2.378 stuks elektrisch aangedreven.

Het is voor het eerst dat de elektrische scooters een groter aandeel hebben dan benzinescooters, melden de Bovag en RDC. Vorige zomer bleek nog circa 30 procent van de nieuwe snor- en bromfietsen elektrisch.

Recordhoogte

Bij de snorfietsuitvoeringen was in januari bijna 30 procent elektrisch en bij de brommers maar liefst 62 procent. In de totalen zitten wel nog ruim 200 nieuwe speed pedelecs opgesloten, die vanwege de vereiste gele kentekenplaat automatisch als bromfiets worden geregistreerd en per definitie formeel elektrische aandrijving hebben. Desondanks reikte in januari het marktaandeel van elektrische scooters tot recordhoogte. NIU registreerde vorige maand met 1.020 stuks verreweg de meeste e-scooters en was daarmee goed voor 43 procent van de totale ‘elektrische’ verkoop.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.