BPM, nieuwe auto, verkoop, prijs

Verlaging BPM leidt niet tot lagere prijs auto

DEN HAAG – Ondanks een daling van het BPM-tarief zijn auto’s niet goedkoper geworden dit jaar. Dat meldt het CBS dinsdag. Oorzaak is de nieuwe manier van BPM berekenen waarbij ook wordt gekeken naar de CO2-uitstoot.

Met ingang van het nieuwe jaar is het BPM-percentage op nieuwe auto’s gedaald van 40 naar 27,5 procent van de cataloguswaarde. Deze belastingverlaging weegt echter niet op tegen de nieuwe heffing waarbij auto’s niet alleen op hun waarde, maar ook nog eens worden belast op de CO2-uitstoot.

Het CBS heeft berekend dat in januari nieuwe auto’s ongeveer een procent duurder waren dan in december 2009. Daarnaast betaalt een autobezitter gemiddeld 5,8 procent meer wegenbelasting dan vorig jaar.

Vorig jaar daalde het BPM-percentage van 42,3 procent naar 40 procent en was er geen sprake van CO2-heffing. Wel verviel de BPM voor zeer zuinige auto’s.  In januari van het vorige jaar daalde de gemiddelde prijs van een nieuwe auto dan ook met 0,5 procent, aldus het CBS.

CBS, prijsontwikkeling auto's, BPM

Bereken hier de BPM voor uw volgende auto

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Verlaging BPM leidt niet tot lagere prijs auto | RijschoolPro
BPM, nieuwe auto, verkoop, prijs

Verlaging BPM leidt niet tot lagere prijs auto

DEN HAAG – Ondanks een daling van het BPM-tarief zijn auto’s niet goedkoper geworden dit jaar. Dat meldt het CBS dinsdag. Oorzaak is de nieuwe manier van BPM berekenen waarbij ook wordt gekeken naar de CO2-uitstoot.

Met ingang van het nieuwe jaar is het BPM-percentage op nieuwe auto’s gedaald van 40 naar 27,5 procent van de cataloguswaarde. Deze belastingverlaging weegt echter niet op tegen de nieuwe heffing waarbij auto’s niet alleen op hun waarde, maar ook nog eens worden belast op de CO2-uitstoot.

Het CBS heeft berekend dat in januari nieuwe auto’s ongeveer een procent duurder waren dan in december 2009. Daarnaast betaalt een autobezitter gemiddeld 5,8 procent meer wegenbelasting dan vorig jaar.

Vorig jaar daalde het BPM-percentage van 42,3 procent naar 40 procent en was er geen sprake van CO2-heffing. Wel verviel de BPM voor zeer zuinige auto’s.  In januari van het vorige jaar daalde de gemiddelde prijs van een nieuwe auto dan ook met 0,5 procent, aldus het CBS.

CBS, prijsontwikkeling auto's, BPM

Bereken hier de BPM voor uw volgende auto

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.