administratie, btw-aangifte

Crisismaatregel om btw ook per kwartaal af te dragen blijft

BUNNIK – De crisismaatregel die ondernemers de keuze geeft om btw per kwartaal af te dragen in plaats van per maand, wordt structureel.

De maatregel werd eind 2008 ingevoerd en er wordt zoveel gebruik van gemaakt dat staatssecretaris Weekers van Financiën heeft besloten de BTW-kwartaalaangifte structureel in te voeren. Deze plannen staan beschreven in het Belastingplan 2011.

“De regeling bestond altijd al voor ondernemers die per kwartaal minder dan 15.000 euro afdragen aan de fiscus. Nu kunnen ook ondernemers die meer dan 15.000 euro afdragen per kwartaal gebruik maken van de kwartaalaangifte”, zegt José Burgemeester, fiscalist bij Bovag.

Door per kwartaal in plaats van per maand aangifte te doen heeft een rijschoolhouder langer de beschikking over het af te dragen btw-bedrag en daarmee een rentevoordeel. Daarnaast is de ondernemer minder tijd kwijt met het doen van aangifte. Op jaarbasis blijft de ondernemer wel dezelfde belasting betalen.

Een manier om snel het btw-saldo per maand of kwartaal op te vragen is het gebruiken van administratiesoftware, zoals Dation Dashboard. Hiermee wordt tijd en geld bespaard op de boekhouder.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Crisismaatregel om btw ook per kwartaal af te dragen blijft | RijschoolPro
administratie, btw-aangifte

Crisismaatregel om btw ook per kwartaal af te dragen blijft

BUNNIK – De crisismaatregel die ondernemers de keuze geeft om btw per kwartaal af te dragen in plaats van per maand, wordt structureel.

De maatregel werd eind 2008 ingevoerd en er wordt zoveel gebruik van gemaakt dat staatssecretaris Weekers van Financiën heeft besloten de BTW-kwartaalaangifte structureel in te voeren. Deze plannen staan beschreven in het Belastingplan 2011.

“De regeling bestond altijd al voor ondernemers die per kwartaal minder dan 15.000 euro afdragen aan de fiscus. Nu kunnen ook ondernemers die meer dan 15.000 euro afdragen per kwartaal gebruik maken van de kwartaalaangifte”, zegt José Burgemeester, fiscalist bij Bovag.

Door per kwartaal in plaats van per maand aangifte te doen heeft een rijschoolhouder langer de beschikking over het af te dragen btw-bedrag en daarmee een rentevoordeel. Daarnaast is de ondernemer minder tijd kwijt met het doen van aangifte. Op jaarbasis blijft de ondernemer wel dezelfde belasting betalen.

Een manier om snel het btw-saldo per maand of kwartaal op te vragen is het gebruiken van administratiesoftware, zoals Dation Dashboard. Hiermee wordt tijd en geld bespaard op de boekhouder.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.