politie, dief, arrestatie

Sait van Altijdgeslaagd opgepakt wegens vuurwapen-filmpje

Sait C. van Altijdgeslaagd zit in de cel. De politie heeft hem opgepakt en onderzoekt of hij vervolgd kan worden wegens het filmpje waarin hij schietend met een vuurwapen voorstanders van Israël bedreigt. Dat is afhankelijk van waar de video met de schietende theorie-opleider is opgenomen. Want als dat in Turkije is, zal strafvervolging voor overtreding van de Wet Wapens en Munitie erg lastig zijn. Wel bekijkt het OM ook of hij vervolgd kan worden voor het aanzetten tot haat en opruiing. Daar staat maximaal vijf jaar op.

De politie heeft tegenover de Telegraaf bevestigd dat C. vast zit. Verdere bijzonderheden over de aanhouding zijn niet gegeven. Het vermoeden bestaat volgens de Telegraaf dat C. op vakantie in Turkije is geweest. Mogelijk heeft hij daar het filmpje opgenomen.

Pistool

In het filmpje noemt hij de zogenaamde zionisten ‘zombies’. Daarna stelt hij dat ze moeten worden doodgeschoten. Hij pakt een pistool en schiet meerdere keren. “Zo moet je ze kapot maken. Doodmaken”, zo vertelt hij verhit op camera.

De theorie-opleider is geen onbekende van de politie. Vorige maand deed de FIOD invallen in zijn bedrijfspanden in Den Haag en Amsterdam op verdenking van belastingontduiking door de ondernemer. Het vermoeden is dat de opleider de opbrengsten van gegeven theorielessen niet opgegeven heeft bij de Belastingdienst. Hij heeft een boete van ruim 200.000 euro ontvangen van het Openbaar Ministerie.

Theorie-examen

AltijdGeslaagd.nl kwam eerder ook al in opspraak toen PowNews aandacht aan de manier van theorieles geven besteedde. De omroep stelde in die uitzending dat het theorie-examen gewoon te koop is. Het rijschoolbedrijf, dat stoomcursussen theorieles van een dag geeft, zou doen alsof het de beschikking had over de theorievragen en die doorspelen aan haar leerlingen. De leerlingen deden direct na de cursus examen.

Ook werd C. eind vorig jaar met een vuurwapen aangehouden bij het CBR in Rijswijk. Overigens ontkende hij iets met het wapen dat in zijn auto werd gevonden te maken te hebben. C. werd toen aangehouden na een gewelddadig incident met een Haagse rijschoolhouder, waarna het CBR extra bewaking instelde.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Sait van Altijdgeslaagd opgepakt wegens vuurwapen-filmpje | RijschoolPro
politie, dief, arrestatie

Sait van Altijdgeslaagd opgepakt wegens vuurwapen-filmpje

Sait C. van Altijdgeslaagd zit in de cel. De politie heeft hem opgepakt en onderzoekt of hij vervolgd kan worden wegens het filmpje waarin hij schietend met een vuurwapen voorstanders van Israël bedreigt. Dat is afhankelijk van waar de video met de schietende theorie-opleider is opgenomen. Want als dat in Turkije is, zal strafvervolging voor overtreding van de Wet Wapens en Munitie erg lastig zijn. Wel bekijkt het OM ook of hij vervolgd kan worden voor het aanzetten tot haat en opruiing. Daar staat maximaal vijf jaar op.

De politie heeft tegenover de Telegraaf bevestigd dat C. vast zit. Verdere bijzonderheden over de aanhouding zijn niet gegeven. Het vermoeden bestaat volgens de Telegraaf dat C. op vakantie in Turkije is geweest. Mogelijk heeft hij daar het filmpje opgenomen.

Pistool

In het filmpje noemt hij de zogenaamde zionisten ‘zombies’. Daarna stelt hij dat ze moeten worden doodgeschoten. Hij pakt een pistool en schiet meerdere keren. “Zo moet je ze kapot maken. Doodmaken”, zo vertelt hij verhit op camera.

De theorie-opleider is geen onbekende van de politie. Vorige maand deed de FIOD invallen in zijn bedrijfspanden in Den Haag en Amsterdam op verdenking van belastingontduiking door de ondernemer. Het vermoeden is dat de opleider de opbrengsten van gegeven theorielessen niet opgegeven heeft bij de Belastingdienst. Hij heeft een boete van ruim 200.000 euro ontvangen van het Openbaar Ministerie.

Theorie-examen

AltijdGeslaagd.nl kwam eerder ook al in opspraak toen PowNews aandacht aan de manier van theorieles geven besteedde. De omroep stelde in die uitzending dat het theorie-examen gewoon te koop is. Het rijschoolbedrijf, dat stoomcursussen theorieles van een dag geeft, zou doen alsof het de beschikking had over de theorievragen en die doorspelen aan haar leerlingen. De leerlingen deden direct na de cursus examen.

Ook werd C. eind vorig jaar met een vuurwapen aangehouden bij het CBR in Rijswijk. Overigens ontkende hij iets met het wapen dat in zijn auto werd gevonden te maken te hebben. C. werd toen aangehouden na een gewelddadig incident met een Haagse rijschoolhouder, waarna het CBR extra bewaking instelde.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.