Dation lanceert module voor mobiel pinnen in de lesauto

Dation lanceert een nieuwe module waarmee rijbewijsleerlingen mobiel kunnen pinnen in de lesauto. Het mobiele pinapparaat is gekoppeld aan de Dation-administratie en maakt dat lesbedragen niet meer met contant geld betaald hoeven te worden. Het bedrag wordt daarnaast realtime verwerkt. “Voor de rijschoolhouder betekent dit minder administratief werk en minder contant geld in de lesauto”, aldus Wouter Eijkelenkamp van het bedrijf voor rijschoolsoftware.

De shuttle voor de pintransacties staat met het al bestaande dashboard van Dation-klanten in verbinding. “De betalingen kunnen daardoor direct worden afgehandeld en de rijschoolhouder hoeft niet meer naar de bank om lesgelden te storten”, zo stelt de Dation-directeur.

Lesauto

De nieuwe oplossing voor mobiel pinnen in de lesauto bestaat uit drie stappen. De instructeur boekt het te betalen bedrag in via het bekende Dation-systeem. Vervolgens pint de leerling het bedrag via de pin shuttle. De betaling wordt daarna meteen verwerkt en direct teruggekoppeld naar de leerling en naar de administratie van de rijschool. “Uniek is dat de leerling realtime een bevestiging ontvangt op zijn mobiel en per e-mail”, zo laat Eijkelenkamp weten.

Voor het mobiel pinnen heeft Dation de krachten gebundeld met betaalservice Adyen. “Het is een van ’s werelds grootste online payment providers, onder andere bekend van de betalingen die via de taxi-app Uber worden gedaan.”

App

Het pinsysteem is ook aan de RijbewijsApp voor de rijbewijskandidaat te koppelen. Via die app hebben leerlingen onder andere inzicht in de transacties die zij gedurende hun rijopleiding doen of hebben gedaan. Ook alle mobiele pinbetalingen worden daarin dus zichtbaar. Dit naast de al bestaande functies van de applicatie, zoals het lesoverzicht en de automatische herinneringsberichten. Eijkelenkamp: “Ook met deze nieuwe functie wordt voorzien in een transparante communicatie naar de leerling toe.”

“Bovendien is het mogelijk om elke transactie specifieke details mee te geven, zoals de naam van de instructeurs en die van de leerling die betaald heeft. Op die manier is de betaling gemakkelijk te controleren en af te letteren in een boekhoudprogramma”, aldus de Dation-directeur.

Oplossing

De aanschafkosten voor een pinapparaat bedragen eenmalig 99 euro. Voor 10 euro per maand krijgt een rijschoolhouder vervolgens 110 transacties voor de pinoplossing van Dation en Adyen. Eijkelenkamp: “Dat is waanzinnig voordelig. Je kunt die bundel namelijk ook over meerdere pin shuttles verdelen. Dan betaal je ook met tien shuttles nog steeds slechts 10 euro per maand. Iedere transactie boven die grens van 110 kost 9 cent.”

Hij vervolgt: “Vooral op het gebied van pinnen in de lesauto is voor rijscholen enorme winst te behalen. Bij de bestaande oplossingen om te pinnen in de lesauto betaal je vaak een percentage van het pinbedrag, waardoor die kosten bij een lespakket tot enkele tientjes kunnen oplopen. Onze complete oplossing is voor een rijschoolhouder in veel gevallen al goedkoper dan alleen al de commissiekosten die betaald moeten worden voor de bestaande systemen. Bij onze oplossing hoeven er geen percentages van de gedane betalingen afgestaan te worden en zijn er geen extra kosten voor de inzet van meerdere pin shuttles. Dat is natuurlijk interessant voor een rijschool.”

Roosmarijn Dierick

Bekijk hieronder een filmpje over ‘Mobiel pinnen in de lesauto’.

Rijschoolhouders die meer informatie over het nieuwe systeem willen, kunnen terecht op de speciale informatiepagina. Dation is tevens op 16 september op de Rijschoolbeurs van de Lesauto Testdag aanwezig om vragen van rijinstructeurs en rijschoolhouders te beantwoorden.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Dation lanceert module voor mobiel pinnen in de lesauto | RijschoolPro

Dation lanceert module voor mobiel pinnen in de lesauto

Dation lanceert een nieuwe module waarmee rijbewijsleerlingen mobiel kunnen pinnen in de lesauto. Het mobiele pinapparaat is gekoppeld aan de Dation-administratie en maakt dat lesbedragen niet meer met contant geld betaald hoeven te worden. Het bedrag wordt daarnaast realtime verwerkt. “Voor de rijschoolhouder betekent dit minder administratief werk en minder contant geld in de lesauto”, aldus Wouter Eijkelenkamp van het bedrijf voor rijschoolsoftware.

De shuttle voor de pintransacties staat met het al bestaande dashboard van Dation-klanten in verbinding. “De betalingen kunnen daardoor direct worden afgehandeld en de rijschoolhouder hoeft niet meer naar de bank om lesgelden te storten”, zo stelt de Dation-directeur.

Lesauto

De nieuwe oplossing voor mobiel pinnen in de lesauto bestaat uit drie stappen. De instructeur boekt het te betalen bedrag in via het bekende Dation-systeem. Vervolgens pint de leerling het bedrag via de pin shuttle. De betaling wordt daarna meteen verwerkt en direct teruggekoppeld naar de leerling en naar de administratie van de rijschool. “Uniek is dat de leerling realtime een bevestiging ontvangt op zijn mobiel en per e-mail”, zo laat Eijkelenkamp weten.

Voor het mobiel pinnen heeft Dation de krachten gebundeld met betaalservice Adyen. “Het is een van ’s werelds grootste online payment providers, onder andere bekend van de betalingen die via de taxi-app Uber worden gedaan.”

App

Het pinsysteem is ook aan de RijbewijsApp voor de rijbewijskandidaat te koppelen. Via die app hebben leerlingen onder andere inzicht in de transacties die zij gedurende hun rijopleiding doen of hebben gedaan. Ook alle mobiele pinbetalingen worden daarin dus zichtbaar. Dit naast de al bestaande functies van de applicatie, zoals het lesoverzicht en de automatische herinneringsberichten. Eijkelenkamp: “Ook met deze nieuwe functie wordt voorzien in een transparante communicatie naar de leerling toe.”

“Bovendien is het mogelijk om elke transactie specifieke details mee te geven, zoals de naam van de instructeurs en die van de leerling die betaald heeft. Op die manier is de betaling gemakkelijk te controleren en af te letteren in een boekhoudprogramma”, aldus de Dation-directeur.

Oplossing

De aanschafkosten voor een pinapparaat bedragen eenmalig 99 euro. Voor 10 euro per maand krijgt een rijschoolhouder vervolgens 110 transacties voor de pinoplossing van Dation en Adyen. Eijkelenkamp: “Dat is waanzinnig voordelig. Je kunt die bundel namelijk ook over meerdere pin shuttles verdelen. Dan betaal je ook met tien shuttles nog steeds slechts 10 euro per maand. Iedere transactie boven die grens van 110 kost 9 cent.”

Hij vervolgt: “Vooral op het gebied van pinnen in de lesauto is voor rijscholen enorme winst te behalen. Bij de bestaande oplossingen om te pinnen in de lesauto betaal je vaak een percentage van het pinbedrag, waardoor die kosten bij een lespakket tot enkele tientjes kunnen oplopen. Onze complete oplossing is voor een rijschoolhouder in veel gevallen al goedkoper dan alleen al de commissiekosten die betaald moeten worden voor de bestaande systemen. Bij onze oplossing hoeven er geen percentages van de gedane betalingen afgestaan te worden en zijn er geen extra kosten voor de inzet van meerdere pin shuttles. Dat is natuurlijk interessant voor een rijschool.”

Roosmarijn Dierick

Bekijk hieronder een filmpje over ‘Mobiel pinnen in de lesauto’.

Rijschoolhouders die meer informatie over het nieuwe systeem willen, kunnen terecht op de speciale informatiepagina. Dation is tevens op 16 september op de Rijschoolbeurs van de Lesauto Testdag aanwezig om vragen van rijinstructeurs en rijschoolhouders te beantwoorden.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.