Meeste Unie-leden voorstander nieuwe cao CBR-medewerkers

Meer dan 80 procent van De Unie-leden is voorstander van de voorgestelde nieuwe cao voor CBR-medewerkers. Dat meldde de vakbond woensdag. Eind 2014 sloot ze een principeakkoord voor een nieuwe eenjarige cao, waarna leden hun stem uit konden brengen. Een meerderheid blijkt nu akkoord. “Belangrijk punt daarbij was voor een deel van onze leden de verlenging van het Sociaal Plan. Wij gaan nu aan de cao-teksten werken”, zo wordt aangegeven.

De Unie heeft het CBR inmiddels van de stemmingsuitslag op de hoogte gebracht. “Zodra de coa-teksten beschikbaar zijn, zullen deze door de werkgever worden verspreid”, zo meldt belangenbehartiger Maarten Hoelscher.

Cao

Op basis van de gesprekken met leden van de bond, kwam De Unie enkele maanden geleden tot een lijst met cao-voorstellen. Een van die punten: ‘Het Sociaal Plan dat is afgesloten voor Rijgeschiktheid en een looptijd kent tot en met 31 december 2015, verlengen tot en met 31 december 2016 of zoveel langer als de reorganisatie loopt.’

Leden hadden tot eind oktober 2014 om voor of tegen de lijst met punten te kiezen. Belangrijk in de keuze bleek de verlenging van het Sociaal Plan. “Begrijpelijk als er nog steeds een reorganisatie boven je hoofd hangt”, zo reageert Hoelscher.

Leden

“Het moge duidelijk zijn dat niet alle afspraken tot gejuich hebben geleid.”, aldus de belangenbehartiger. “Niet bij ons, maar ook niet bij al onze leden. Na een uitleg bleken de meeste leden te begrijpen waarom wij bepaalde afspraken hebben moeten maken. Het was vervolgens aan hen, en alle andere Unie-leden bij het CBR om een afweging te maken voor of tegen te stemmen.”

“Het CBR is één organisatie met één cao, waarbinnen verschillende groepen soms andere belangen hebben. Dit is zo en zal altijd zo blijven. Laten wij solidair met elkaar blijven en de gelederen gesloten houden. Alleen zo kunnen wij het niveau van de arbeidsvoorwaarden behouden”, zo besluit hij.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.