Lenoir Opleidingen neemt opleidingsinstituut ROC Heerlen over

Het Zuid-Limburgse Lenoir Opleidingen neemt Opleidingsinstituut ROC Heerlen over. De twee organisaties organiseerden in 2017 verschillende WRM-bijscholingscursussen. “De overname zat er al een tijdje aan te komen”, stelt Wilko Lenoir, eigenaar van Lenoir Opleidingen. Oprichter John Konsten is sinds 1 januari 2018 gestopt met de werkzaamheden om te zorgen voor zijn zieke vrouw.

Opleidingsinstituut ROC Heerlen is opgericht in 1994 door John Konsten en naar eigen zeggen een van de oudste opleiders van rijinstructeurs in Nederland. De organisatie heeft volgens de oprichter zo’n 500 rijinstructeurs uit de regio opgeleid.

Breder cursusaanbod

Wilko Lenoir laat weten het opleidingsinstituut met de overname vooral de focus legt op bijscholingscursussen voor rijinstructeurs. Leerlingen kunnen uit een breder aanbod aan cursusonderwerpen kiezen. Er worden ook vaker bijscholingsavonden gehouden, zowel overdag als ‘s avonds.

ROC Heerlen had geen vaste locatie, zegt Lenoir. “Kosten heeft ooit nog les gegeven boven een café. Tegenwoordig gebeurt dat niet meer, de lessen vinden nu plaats in schoolgebouwen. Lenoir zegt dat als de bijscholingsavonden goed lopen, er een vaste locatie komt. “Wij geven bijscholingscursussen door heel Nederland, ik denk wel verspreid over 15 locaties.”

Leraar Motorvoertuig Techniek

John Konsten begon ooit als Leraar Motorvoertuig Techniek en werkte voordat hij het opleidingsinstituut oprichtte als examinator van het IBKI (voorheen VAM). “Omdat er in de jaren negentig in Zuid-Limburg nog geen opleider zat, ben ik begonnen met het opleiden van rijinstructeurs.” Konsten schat dat zo’n 70 procent van de rijinstructeurs in Zuid-Limburg het vak bij hem hebben geleerd.

Konsten stopt zijn werkzaamheden als docent om voor zijn zieke vrouw te zorgen, voor wie hij momenteel mantelzorger is. Voor klanten van ROC Heerlen verandert niet veel, zij kunnen als vanouds bijscholingsavonden volgen in Klimmen.

Lees ook: Rijscholen moeten premiekorting oudere werknemer gaan voorfinancieren

Auteur: Willem de Hoog

Willem de Hoog is redacteur bij RijschoolPro.nl en daarnaast rijinstructeur.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.