Tweede Kamer. foto Risalta/Flickr

Stemming Tweede Kamer over WRM uitgesteld

Het stemmen door de Tweede Kamer over wijzigingen van de Wet Rijonderricht Motorrijtuigen (WRM) is met een week uitgesteld. Dat gebeurde op verzoek van de VVD, omdat het amendement over sanctie op praktijkbegeleiding op maandag nog werd gewijzigd. 

Eigenlijk zou er op dinsdag rond 15.00 uur gestemd worden over de wijzigingen van de WRM en de verschillende moties en amendementen. Een amendement van SP, PVV, D66 en CDA stelt voor dat een rijinstructeur zijn instructiebevoegdheid niet verliest bij een onvoldoende voor de praktijkbegeleiding. Bij de wijziging van de WRM zoals minister Cora van Nieuwenhuizen en haar partij, de VVD, blijft deze sanctie op praktijkbegeleiding behouden.

Uitstel aangevraagd

Dit amendement werd op maandag nog gewijzigd met een passage over de verplichte bijscholing. De VVD wil vanwege die wijziging opnieuw kijken naar de uitvoerbaarheid van wat het amendement voorstelt. De partij wil ook dat de minister het gewijzigde voorstel beoordeelt op de mogelijke impact ervan. Daarvoor werd uitstel aangevraagd, iets waar een meerderheid van de Kamer mee instemde. De stemming wordt daarom met een week uitgesteld. 

Lees ook:

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur bij ProMedia.

1 reactie op “Stemming Tweede Kamer over WRM uitgesteld”

Erik Kooreman|29.11.18|19:02

VVD heeft alleen overlegd met de zgn. branche organisaties.
Volgens hen zijn dat de BOVAG en de FAM.
Ook is er ministerieel overleg geweest met het IBKI.
Het LBKR en de vakbonden zijn, bewust, niet uitgenodigd voor dat overleg.
Zeer eenzijdig beleid.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Stemming Tweede Kamer over WRM uitgesteld | RijschoolPro
Tweede Kamer. foto Risalta/Flickr

Stemming Tweede Kamer over WRM uitgesteld

Het stemmen door de Tweede Kamer over wijzigingen van de Wet Rijonderricht Motorrijtuigen (WRM) is met een week uitgesteld. Dat gebeurde op verzoek van de VVD, omdat het amendement over sanctie op praktijkbegeleiding op maandag nog werd gewijzigd. 

Eigenlijk zou er op dinsdag rond 15.00 uur gestemd worden over de wijzigingen van de WRM en de verschillende moties en amendementen. Een amendement van SP, PVV, D66 en CDA stelt voor dat een rijinstructeur zijn instructiebevoegdheid niet verliest bij een onvoldoende voor de praktijkbegeleiding. Bij de wijziging van de WRM zoals minister Cora van Nieuwenhuizen en haar partij, de VVD, blijft deze sanctie op praktijkbegeleiding behouden.

Uitstel aangevraagd

Dit amendement werd op maandag nog gewijzigd met een passage over de verplichte bijscholing. De VVD wil vanwege die wijziging opnieuw kijken naar de uitvoerbaarheid van wat het amendement voorstelt. De partij wil ook dat de minister het gewijzigde voorstel beoordeelt op de mogelijke impact ervan. Daarvoor werd uitstel aangevraagd, iets waar een meerderheid van de Kamer mee instemde. De stemming wordt daarom met een week uitgesteld. 

Lees ook:

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur bij ProMedia.

1 reactie op “Stemming Tweede Kamer over WRM uitgesteld”

Erik Kooreman|29.11.18|19:02

VVD heeft alleen overlegd met de zgn. branche organisaties.
Volgens hen zijn dat de BOVAG en de FAM.
Ook is er ministerieel overleg geweest met het IBKI.
Het LBKR en de vakbonden zijn, bewust, niet uitgenodigd voor dat overleg.
Zeer eenzijdig beleid.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.