Pechtold nu ook voorzitter adviesraad Autoriteit Persoonsgegevens

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft een nieuwe raad van advies. CBR-directeur Alexander Pechtold is de voorzitter, hij is benoemd voor vier jaar. Pechtold blijft daarnaast directeur van het CBR. 

De nieuwe raad van advies is op voordracht van de AP door minister Sander Dekker van Rechtsbescherming benoemd per 1 februari 2021. Andere bestuursleden zijn Marleen Stikker, Eric Tjong Tjin Tai, Jeannine Peek en Tjibbe Joustra. De raad van advies geeft de AP – gevraagd en ongevraagd – advies over de missie, visie, ambitie en strategie van de toezichthouder.

Pechtold is naast voorzitter ook directeur van het CBR, voorzitter van de Stuurgroep Renovatie Binnenhof, lid van de raad van toezicht van het Drents Museum en voorzitter van het Nationaal Aankoopfonds Vereniging Rembrandt.

Datalekken

Het CBR heeft in het verleden een aantal keer met de Autoriteit Persoonsgegevens te maken gehad, bijvoorbeeld toen bleek dat medische gegevens van klanten in de dossiers van andere klanten terecht kwamen. Dat soort datalekken moeten worden gemeld bij de AP. Bij het verzwijgen van datalekken kan de AP boetes opleggen aan de desbetreffende instantie.

Een adviesraad is een orgaan dat niet-bindend strategisch advies levert aan het bestuur. De raad heeft een informeel karakter en is niet bevoegd om te stemmen over zakelijke aangelegenheden. Met een adviesraad kan worden geprofiteerd van de kennis van de leden, zonder de formaliteit van een raad van bestuur.

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

4 reacties op “Pechtold nu ook voorzitter adviesraad Autoriteit Persoonsgegevens”

Kees Nas|03.02.21|12:31

Toch knap dat ie daar de tijd voor kan vinden🤔.
Dat geeft me veel vertrouwen want bij het Cbr doet ie t ook zo goed.

Mart Kuiper|03.02.21|13:56

Ah da’s een goed teken. Dan zijn alle problemrn bij het CBR opgelost en zijn er voor de nabije toekomst ook geen bijzonderheden te verwachten want dan heb je tijd voor nevenfuncties. Wat een geruststelling van onze partner. Zullen we er eens een fles wijn op zetten dat binnen nu en een jaar hij “een andere uitdaging elders” heeft gevonden ( of de rode cijfers van het CBR heeft gezien en zich zorgen maakt om zijn eigen hypotheek.) Zet er eens iemand neer waar we als branche echt wat aan hebben.

Willem en Caroline|04.02.21|13:55

Ach de directeur van het florerend CBR had pas drie bijbaantjes ……………… ha, ha, ha!!

Rij Baas|09.02.21|00:14

Ja de hypotheek van dat penthouse moet wel betaald worden he

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.