Foto: Gabrielle Henderson (Unsplash)

ANWB en BOVAG slaan handen ineen als gesprekspartner voor externe partijen

ANWB en BOVAG treden vooralsnog niet toe tot de koepel van rijschoolorganisaties in oprichting. Zij kunnen zich niet vinden in de voorgestelde werkwijze en besluitvorming van de koepel en missen kwaliteitseisen voor hun leden. Zolang er geen overeenstemming is bereikt, treden ANWB en BOVAG samen op als professionele en onafhankelijke gesprekspartners voor externe partijen, zoals het CBR en bepaalde ministeries. 

ANWB en BOVAG zijn op dit moment van mening dat er binnen de koepel nog geen sprake is van een professionele organisatie. Dit heeft volgens hen voornamelijk te maken met onvoldoende verslaglegging en een gemankeerde uitwerking van gemaakte afspraken. Om toe te willen treden tot de koepel hebben ANWB en BOVAG gevraagd om een aantal basale voorwaarden en kwaliteitseisen, zoals het benoemen van een onafhankelijke voorzitter en een vooraf bepaald budget. De vijf andere organisaties hebben deze voorwaarden en wensen afgewezen, waardoor ANWB en BOVAG nog niet willen toetreden tot de koepel.

Koepel van rijschoolorganisaties

Aan de oprichting van deze koepel wordt al ruim een jaar gewerkt met als doel het aantal partijen waarmee in de rijscholenbranche wordt overlegd, te verminderen. Op dit moment kunnen ANWB en BOVAG zich niet vinden in de voorgestelde werkwijze en besluitvorming van de koepel. Het aantal aanspreekpunten voor het ministerie en het CBR blijft voorlopig dus beperkt tot twee partijen.

Samen zullen ANWB en BOVAG zich in de toekomst hard blijven maken voor de belangen van hun achterban en verdere professionalisering van de sector.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Else van Andel

3 reacties op “ANWB en BOVAG slaan handen ineen als gesprekspartner voor externe partijen”

Mart Kuiper|28.07.22|13:44

Toch apart dat de ANWB als rijschool (dus geen overkoepelende belangenorganisatie) kennelijk kan aanschuiven bij het CBR. Nu werken deze 2 partijen al langere tijd met dubbele agenda’s maar de belangen verstrengeling is stuitend. Dat de ANWB zich zorgen maakt over kwaliteit in de rij instructie is dan wel opmerkelijk gezien hun bedrijfsvoering en kwaliteit van lesgeven….

Boudewijn Pijnappel|30.07.22|17:25

Netjes verwoord Mart

Boudewijn Pijnappel|30.07.22|17:26

Netjes verwoord Mart!!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.