VekaBest wil chauffeurs informeren en waarschuwen met cursus criminaliteitspreventie
PARTNER

VekaBest wil chauffeurs informeren over transportcriminaliteit

Criminaliteit binnen de transportsector is een steeds groter groeiend probleem Foto: Shutterstock

Uitgeverij VekaBest heeft een nascholing voor chauffeurs ontwikkeld om hen te informeren over criminaliteit in de transportsector. In de cursus wordt stilgestaan bij verschillende vormen van criminaliteit en de signalen waaraan criminele praktijken herkend kunnen worden. “Nog lang niet alle chauffeurs zijn bekend met deze gevaren.”

Criminaliteit binnen de transportsector is een steeds groter groeiend probleem. Van diefstal van de lading of het voertuig tot mensensmokkel en verschillende vormen van ondermijning. De gevolgen van deze criminele activiteiten leiden vaak tot grote gevolgen voor zowel transportbedrijven als chauffeurs.

“Het gaat niet alleen om de kosten van de gestolen lading en de gevolgen op de reputatie van het bedrijf, maar ook het persoonlijk leed en de impact op de mentale gezondheid van de chauffeur”, zegt VekaBest-cursusontwikkelaar Martina Hendrix. “Hoewel er vanuit de overheid, politie en transportbranche al veel aandacht is voor criminaliteit binnen de transportwereld, zijn de gevaren en hoe deze herkend kunnen worden, nog lang niet bij alle chauffeurs bekend.”

Gevaren en signalen

VekaBest neemt daarom het heft in eigen handen en besluit een nascholingscursus ‘Criminaliteitspreventie’ te ontwikkelen. Daarin komen verschillende vormen van criminaliteit aan bod en wordt er gekeken naar de signalen waar een chauffeur op moet letten, legt Hendrix uit. “Daarnaast wordt chauffeurs geleerd hoe zij zichzelf en de lading kunnen beschermen en hoe er gehandeld moet worden wanneer een chauffeur slachtoffer geworden is van transportcriminaliteit.”

De cursus, die is opgebouwd uit theorie en interactieve oefeningen, is bedoeld om chauffeurs weerbaarder te maken en de kans op slachtofferschap te verkleinen. “Preventie is wat ons betreft de eerste stap in het tegengaan van transportcriminaliteit. Via deze weg hopen we dan ook bij te dragen aan het terugdringen ervan”, zegt Hendrix tot slot.

Lees ook:

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

VekaBest wil chauffeurs informeren over transportcriminaliteit | RijschoolPro
VekaBest wil chauffeurs informeren en waarschuwen met cursus criminaliteitspreventie
PARTNER

VekaBest wil chauffeurs informeren over transportcriminaliteit

Criminaliteit binnen de transportsector is een steeds groter groeiend probleem Foto: Shutterstock

Uitgeverij VekaBest heeft een nascholing voor chauffeurs ontwikkeld om hen te informeren over criminaliteit in de transportsector. In de cursus wordt stilgestaan bij verschillende vormen van criminaliteit en de signalen waaraan criminele praktijken herkend kunnen worden. “Nog lang niet alle chauffeurs zijn bekend met deze gevaren.”

Criminaliteit binnen de transportsector is een steeds groter groeiend probleem. Van diefstal van de lading of het voertuig tot mensensmokkel en verschillende vormen van ondermijning. De gevolgen van deze criminele activiteiten leiden vaak tot grote gevolgen voor zowel transportbedrijven als chauffeurs.

“Het gaat niet alleen om de kosten van de gestolen lading en de gevolgen op de reputatie van het bedrijf, maar ook het persoonlijk leed en de impact op de mentale gezondheid van de chauffeur”, zegt VekaBest-cursusontwikkelaar Martina Hendrix. “Hoewel er vanuit de overheid, politie en transportbranche al veel aandacht is voor criminaliteit binnen de transportwereld, zijn de gevaren en hoe deze herkend kunnen worden, nog lang niet bij alle chauffeurs bekend.”

Gevaren en signalen

VekaBest neemt daarom het heft in eigen handen en besluit een nascholingscursus ‘Criminaliteitspreventie’ te ontwikkelen. Daarin komen verschillende vormen van criminaliteit aan bod en wordt er gekeken naar de signalen waar een chauffeur op moet letten, legt Hendrix uit. “Daarnaast wordt chauffeurs geleerd hoe zij zichzelf en de lading kunnen beschermen en hoe er gehandeld moet worden wanneer een chauffeur slachtoffer geworden is van transportcriminaliteit.”

De cursus, die is opgebouwd uit theorie en interactieve oefeningen, is bedoeld om chauffeurs weerbaarder te maken en de kans op slachtofferschap te verkleinen. “Preventie is wat ons betreft de eerste stap in het tegengaan van transportcriminaliteit. Via deze weg hopen we dan ook bij te dragen aan het terugdringen ervan”, zegt Hendrix tot slot.

Lees ook:

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.