Nieuwe auto en je rijbewijs in één keer

De Young Drivers Academy (YDA) komt met een revolutionair initiatief in Nederland. De YDA biedt jongeren de kans om binnen een half jaar gegarandeerd hun rijbewijs te halen, vervolgens direct wegrijden in een spiksplinternieuwe auto en dan nog eens ruim twee jaar lang intensief begeleid worden door verkeersdeskundigen.

YDA is zojuist opgericht en is onderdeel van verzekeringsmaatschappij Inshared.

Het biedt jongeren vanaf achttien jaar deze mogelijkheid. De kersverse automobilisten mogen instappen in een Citroën C1 of een Mini One, waar ze vervolgens dertig maanden mee kunnen rijden. De verzekeraar komt met het initiatief om de verkeersongevallen onder jongeren terug te dringen.

“In de leeftijdsgroep achttien tot vierentwintig jaar is de kans op een zwaar ongeval vier keer hoger dan bij ervaren bestuurders. De afgelopen twintig jaar is dat trieste cijfer alleen maar toegenomen,” zegt Inshared-directeur Felix Tenniglo in De Telegraaf.

De verzekeraar heeft de vijftig beste rijscholen van Nederland geselecteerd. Daarnaast beschikt het over een eigen trainingscentrum.

De kosten: ongeveer 300 euro per maand bij het gebruik van de C1.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.