Snorders aangepakt in Amsterdam

ROTTERDAM – Taxichauffeurs uit Rotterdam rijden maandag in colonne over de Maasboulevard. De taxichauffeurs legden in heel Nederland het werk neer tussen 12.50 en 13.20 uur uit protest tegen de hoge brandstofprijzen. ANP PHOTO EVERT-JAN DANIELS

U kent ze waarschijnlijk wel, de mannen die zich begeven in de buurt van taxi standplaatsen. Ze brengen je thuis voor een bedrag dat altijd lager ligt dan dat van de legale taxi’s. Omdat de groep inmiddels zo groot is geworden, hebben ze al een naam: snorders.

Het Amsterdamse stadsdeel Zuidoost heeft ontzettend veel last van deze zogenaamde snorders en de politie heeft er de afgelopen weken liefst 55 opgepakt.

Dagelijks rijden er 500 tot 1000 snorders in Zuidoost, die 5000 ritten per dag maken. Het stadsdeel onderzoekt aternatieven voor de snorder, maar het lijkt een illusie om deze populaire vorm van vervoer in de Bijlmer te vervangen.

De snorders zijn een doorn in het oog van de politie en het stadsdeel, dat het omschrijft als oneerlijke concurrentie voor de legale taxibedrijven.

Doordat er weinig openbaar vervoer is voor korte afstanden en fietsen al helemaal niet populair is in Zuidoost, wint de snorder al jaren terrein in de Bijlmer. Het stadsdeel is inmiddels bezig met plannen om alternatieven te presenteren. Tot die tijd lijken de snorders die ontsnappen aan de politie nog voldoende werk te hebben.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.