Wachttijden rij-examen dalen fors

RIJSWIJK – Hoofdkantoor CBR. ANP PHOTO PIETER FRANKEN

Dankzij nieuwe afspraken tussen BOVAG, FAM (Federatie Autorijschool Management) en CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen) kan het examen voor het B-rijbewijs nu veel sneller dan voorheen ingepland worden.

Het voorjaar is de drukste periode voor rijscholen. In vergelijking met vorig jaar zijn er bovendien vijf procent meer examenaanvragen bij het CBR binnenge-komen. Desondanks daalt de wachttijd voor het rij-examen fors.

Gemiddeld duurt het nu acht weken voor een kandidaat voor de eerste keer praktijkexamen kan doen voor autorijbewijs B. Vorig jaar rond deze tijd was dat nog twaalf weken. Het herexamen kan gemiddeld na een kleine vijf weken worden afgelegd.

Herexamens kunnen tegenwoordig door een rijschool niet meer op voorraad worden gereserveerd, maar moeten direct aan de naam van de kandidaat gekoppeld worden. Hierdoor worden minder examens geannuleerd, wat een efficintere planning mogelijk maakt. In de loop van dit jaar zal deze vorm van reservering ook voor de eerste examens ingevoerd worden. BOVAG en de betrokken partijen verwachten dat hierdoor de wachttijd voor het eerste examen nog verder daalt.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.