Ook Breda treedt op tegen snorders

Ze zijn een doorn in het oog voor taxicentrales en taxichauffers, de zogenaamde snorders. Het concept is simpel, je houdt je op bij een taxistandplaats, spreekt mensen aan en probeert ze voor een bedrag onder de som van een reguliere taxi een ritje naar huis aan te bieden.

En het concept werkt al jaren, zeker in uitgaansgebieden. Zo ook in Breda zijn snorders een ware plaag voor taxichauffeurs, die hierdoor nog maar amper aan hun ritjes komen.

Gelukkig treedt de politie hard op tegen misstanden. Bij een controle op illegale taxichauffeurs in het centrum van de stad zijn zondagmorgen drie mannen uit Breda (34, 44 en 56 jaar) en een 41-jarige Oosterhouter aangehouden. Drie van hen waren zogeheten ‘first offenders’ en krijgen vermoedelijk een geldboete van 3000 euro opgelegd. De vierde snorder bleek al vaker voor dit feit met politie en justitie in aanraking te zijn geweest. Hij had al een dwangsom opgelegd gekregen en die zal hij waarschijnlijk moeten betalen. Ook is de personenauto van de man in beslag genomen.

Bij de ‘snorderscontrole’ waren behalve politiemensen ook twee inspecteurs van de Inspectie Verkeer en Waterstaat en vijf medewerkers van de Belastingdienst actief.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Ook Breda treedt op tegen snorders | RijschoolPro

Ook Breda treedt op tegen snorders

Ze zijn een doorn in het oog voor taxicentrales en taxichauffers, de zogenaamde snorders. Het concept is simpel, je houdt je op bij een taxistandplaats, spreekt mensen aan en probeert ze voor een bedrag onder de som van een reguliere taxi een ritje naar huis aan te bieden.

En het concept werkt al jaren, zeker in uitgaansgebieden. Zo ook in Breda zijn snorders een ware plaag voor taxichauffeurs, die hierdoor nog maar amper aan hun ritjes komen.

Gelukkig treedt de politie hard op tegen misstanden. Bij een controle op illegale taxichauffeurs in het centrum van de stad zijn zondagmorgen drie mannen uit Breda (34, 44 en 56 jaar) en een 41-jarige Oosterhouter aangehouden. Drie van hen waren zogeheten ‘first offenders’ en krijgen vermoedelijk een geldboete van 3000 euro opgelegd. De vierde snorder bleek al vaker voor dit feit met politie en justitie in aanraking te zijn geweest. Hij had al een dwangsom opgelegd gekregen en die zal hij waarschijnlijk moeten betalen. Ook is de personenauto van de man in beslag genomen.

Bij de ‘snorderscontrole’ waren behalve politiemensen ook twee inspecteurs van de Inspectie Verkeer en Waterstaat en vijf medewerkers van de Belastingdienst actief.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.