Onvrede onder TCA-chauffeurs

SCHIPHOL – TCA-taxi’s, vrijdag op Schiphol. Chauffeurs van de Taxi Centrale Amsterdam (TCA) verliezen vanaf 1 juni het recht om vanaf Schiphol te rijden. Dat heeft een woordvoerster van de luchthaven vrijdag gezegd. ANP PHOTO VALERIE KUYPERS

Een groep taxichauffeurs heeft dinsdag bij de directie van het bedrijf geprotesteerd tegen de nieuwe regeling voor taxi’s op Schiphol.

Sinds 1 juni rijden er taxi’s van Connexxion op Schiphol, dit omdat het contract met TCA was afgelopen.

Om de drukte desalniettemin aan te kunnen, worden er echter nog wel 24 taxi’s van TCA ingezet. De 72 chauffeurs die hier voor nodig zijn, worden echter geselecteerd op basis van hun verleden.

De chauffeurs vinden dat niet iedereen een gelijke kans heeft gekregen voor een tijdelijke Schiphol-vergunning. Het is hen onduidelijk waarom chauffeurs die aan alle eisen voldoen, toch niet uitgekozen zijn

Connexxion eist dat de TCA-chauffeurs de afgelopen jaren ook al een Schiphol-vergunning hadden. En ook daarmee zijn de taxichauffeurs het niet eens.

Een nieuw overleg tussen de betrokken partijen moet vrijdag uitkomst geven. Tot die tijd wil de directie van TCA niet reageren.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.