Geen week zonder geweld in het personenvervoer (4)

NIEUWEGEIN – Een buschauffeuse maakt haar ronde door Nieuwegein. Busmaatschappijen nemen volgens FNV Bondgenoten nog onvoldoende maatregelen om hun chauffeurs te beschermen. En dat terwijl het aantal incidenten toeneemt. ANP PHOTO ILVY NJIOKIKTJIEN

Verkeerspro.nl gaat wekelijks een overzicht verzorgen van de opzienbarende geweldsdelicten binnen het chauffeurswereldje. Met steeds grotere regelmaat worden buschauffeurs of taxichauffeurs aangepakt door klanten, vaak gaat het om kleinigheden, maar zijn het voor chauffeurs ervaringen, die men nimmer vergeet. Wat gebeurde er afgelopen week?

Maandag

Een buschauffeur van het GVU heeft onder bedreiging van een mes zijn geld af moeten geven. De chauffeur reed in de nacht van zaterdag op zondag zijn laatste rit over de Australielaan in Kanaleneiland (Utrecht). Bij de bushalte stapte de overvaller in, eiste geld en rende er vandoor richting de Europalaan. Daar stapte hij op een scooter.

Dinsdag

Een Eindhovense buschauffeur is dinsdagmorgen om halfacht in Bergeijk bedreigd met een mes. Ook werd hij geslagen. De vermoedelijke dader, een 19-jarige man uit Bergeijk, is aangehouden.

Donderdag
 
Tijdens een busrit in Leiderdorp drukte een aantal personen steeds op de stopknop zonder vervolgens uit te stappen. Nadat de buschauffeur meerdere keren voor niets was gestopt deelde hij mede dat de bus direct door zou rijden naar het eindpunt. Toen de chauffeur de Spanjaardsbrug passeerde zonder te stoppen kwamen een jongen en een meisje, beiden met een Noord-Afrikaans uiterlijk, naar voren gelopen. De jongen die de bus had willen verlaten begon te schelden en sloeg de chauffeur. Het meisje sprong ertussen, waarna de twee de bus verlieten.

Vrijdag

Een 58-jarige taxichauffeuse uit Middelburg is vrijdagmiddag zo ernstig mishandeld dat ze er een hersenschudding aan over hield. Tijdens een rit met passagiers in haar taxibus kreeg ze onenigheid met een weggebruiker. Toen ze even later stond te wachten voor het rode licht op het Seisplein in Middelburg, stapte de man uit zijn auto, trok het portier van de taxi open, stompte de vrouw in haar gezicht en maagstreek, en vertrok weer.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Geen week zonder geweld in het personenvervoer (4) | RijschoolPro

Geen week zonder geweld in het personenvervoer (4)

NIEUWEGEIN – Een buschauffeuse maakt haar ronde door Nieuwegein. Busmaatschappijen nemen volgens FNV Bondgenoten nog onvoldoende maatregelen om hun chauffeurs te beschermen. En dat terwijl het aantal incidenten toeneemt. ANP PHOTO ILVY NJIOKIKTJIEN

Verkeerspro.nl gaat wekelijks een overzicht verzorgen van de opzienbarende geweldsdelicten binnen het chauffeurswereldje. Met steeds grotere regelmaat worden buschauffeurs of taxichauffeurs aangepakt door klanten, vaak gaat het om kleinigheden, maar zijn het voor chauffeurs ervaringen, die men nimmer vergeet. Wat gebeurde er afgelopen week?

Maandag

Een buschauffeur van het GVU heeft onder bedreiging van een mes zijn geld af moeten geven. De chauffeur reed in de nacht van zaterdag op zondag zijn laatste rit over de Australielaan in Kanaleneiland (Utrecht). Bij de bushalte stapte de overvaller in, eiste geld en rende er vandoor richting de Europalaan. Daar stapte hij op een scooter.

Dinsdag

Een Eindhovense buschauffeur is dinsdagmorgen om halfacht in Bergeijk bedreigd met een mes. Ook werd hij geslagen. De vermoedelijke dader, een 19-jarige man uit Bergeijk, is aangehouden.

Donderdag
 
Tijdens een busrit in Leiderdorp drukte een aantal personen steeds op de stopknop zonder vervolgens uit te stappen. Nadat de buschauffeur meerdere keren voor niets was gestopt deelde hij mede dat de bus direct door zou rijden naar het eindpunt. Toen de chauffeur de Spanjaardsbrug passeerde zonder te stoppen kwamen een jongen en een meisje, beiden met een Noord-Afrikaans uiterlijk, naar voren gelopen. De jongen die de bus had willen verlaten begon te schelden en sloeg de chauffeur. Het meisje sprong ertussen, waarna de twee de bus verlieten.

Vrijdag

Een 58-jarige taxichauffeuse uit Middelburg is vrijdagmiddag zo ernstig mishandeld dat ze er een hersenschudding aan over hield. Tijdens een rit met passagiers in haar taxibus kreeg ze onenigheid met een weggebruiker. Toen ze even later stond te wachten voor het rode licht op het Seisplein in Middelburg, stapte de man uit zijn auto, trok het portier van de taxi open, stompte de vrouw in haar gezicht en maagstreek, en vertrok weer.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Onderwerpen:

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.