Engelse taxi’s naar China

De kenmerkende Black Cabs uit Londen rijden vanaf nu ook in Chinese steden. Autofabrikant Geely produceert en verkoopt de TX4 onder licentie in China. De eerste 200 taxi’s zijn inmiddels verkocht.

Geely startte deze maand met de verkoop van de Englon TX4, de Chinese versie van de aloude London Black Cab. De Chinezen willen de kenmerkende Engelse taxi verkopen aan overheden, taxibedrijven en hotels in grote steden als Peking en Sjanghai.

Tijdens de Olympische Spelen vorig jaar in Peking verscheepte Geely dertig Londense taxi’s als proef naar China. Dat bleek een succes. Geely is inmiddels gestart met de productie van de taxi in de fabriek in Peking en de eerste 200 exemplaren zijn al verkocht. Voor het einde van het jaar moet de teller op 1.000 staan en volgend jaar hoopt Geely meer dan 3.000 exemplaren te verkopen.

GDe TX4 gaat in China door het leven als Englon, een van de merken van Geely. De auto kost daar omgerekend 19.000 euro, ongeveer een derde van de prijs van het Britse origineel.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.