Peijs wil inhalen in de ban doen

Om het aantal verkeersdoden terug te dringen, denkt Karla Peijs van Veilig Verkeer Nederland (VVN) er over na om het inhalen op 80-kilometer wegen te verbieden.

Ze pleitte daar woensdag voor tijdens een internationaal congres over verkeersveiligheid in Rotterdam.

Het inhalen zou onmogelijk gemaakt kunnen worden door een afscheiding tussen de twee rijbanen. In Zeeland bijvoorbeeld gebeurt dit al op grote schaal.

Naast deze maatregel denkt VVN ook nog aan enkele andere maatregelen. Zo zouden verkeerslessen in de laagste klassen van het middelbaar onderwijs volgens VVN helpen, evenals de afschaffing van voorrang voor fietsers op rotondes en het terugbrengen van de snelheidslimiet van 70 naar 50 op gevaarlijke wegen.

Wat vindt u van deze maatregelen? Laat het weten door hieronder een bericht achter te laten!

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Peijs wil inhalen in de ban doen”

Theo Lemm|25.06.09|23:00

Ik kan mij wel vinden in een inhaalverbod op deze wegen. Mits deze alleen wordt toegepast op de tweebaans wegen en dar in ook een verhoogde baanscheiding aanbrengen. Om irritatie te voorkomen zou het wel wenselijk zijn om ruimtes te creëeren waar ingehaald kan worden.
Een ander idee is het maken van driebaans wegen waarbij de de middelste baan afwisselend per rijrihting beschikbaar is voor inhalen.

Food for thought.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.