NS gaat taxi’s inzetten

NLD-20050915-ARNHEM: Taxichauffeurs op de taxistandplaats bij het station van Arnhem praten donderdag na over de ontknoping in de ontvoeringszaak van Claudia Melchers. Melchers werd woensdagavond in Arnhem door haatr ontvoerders uit de auto gezet, nabij het park Sonsbeek. Ze rende, gekleed in een wit trainingspak en zonder schoenen, naar het station en kwam daar in […]

De NS zet vanaf woensdag ook taxi’s in. De spoorvervoerder hoopt met de uitbreiding van haar dienstverlening reizigers nu echt van deur tot deur te kunnen vervoeren. De taxi’s kennen volgens de NS een lager tarief dan gewone taxi’s en werken met een zonesysteem.

 Voor een rit van het station tot maximaal twee kilometer moet zes euro worden betaald in de NS Zonetaxi. Een rit tot vier kilometer moet negen euro kosten en voor een langere ritten tot zes kilometer twaalf euro. Om gebruik te kunnen maken van de taxi moet een treinkaartje worden getoond.

NS begint met de taxi’s op zes stations: Amersfoort, Utrecht, Eindhoven, Leeuwarden, Maastricht en vanaf augustus ook Rotterdam Alexander. Als de proef tot eind oktober slaagt, wordt het aantal locaties met een taxi uitgebreid.

De vervoerder begint woensdag ook met een proef met bussen. Bij calamiteiten worden eigen bussen ingezet voor gestrande reizigers. Daardoor moeten reizigers sneller weer op weg worden geholpen. Nu moeten bij calamiteiten eerst bussen worden gevonden en ingehuurd, wat veel tijd kost.

Onderwerpen:

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

NS gaat taxi’s inzetten | RijschoolPro

NS gaat taxi’s inzetten

NLD-20050915-ARNHEM: Taxichauffeurs op de taxistandplaats bij het station van Arnhem praten donderdag na over de ontknoping in de ontvoeringszaak van Claudia Melchers. Melchers werd woensdagavond in Arnhem door haatr ontvoerders uit de auto gezet, nabij het park Sonsbeek. Ze rende, gekleed in een wit trainingspak en zonder schoenen, naar het station en kwam daar in […]

De NS zet vanaf woensdag ook taxi’s in. De spoorvervoerder hoopt met de uitbreiding van haar dienstverlening reizigers nu echt van deur tot deur te kunnen vervoeren. De taxi’s kennen volgens de NS een lager tarief dan gewone taxi’s en werken met een zonesysteem.

 Voor een rit van het station tot maximaal twee kilometer moet zes euro worden betaald in de NS Zonetaxi. Een rit tot vier kilometer moet negen euro kosten en voor een langere ritten tot zes kilometer twaalf euro. Om gebruik te kunnen maken van de taxi moet een treinkaartje worden getoond.

NS begint met de taxi’s op zes stations: Amersfoort, Utrecht, Eindhoven, Leeuwarden, Maastricht en vanaf augustus ook Rotterdam Alexander. Als de proef tot eind oktober slaagt, wordt het aantal locaties met een taxi uitgebreid.

De vervoerder begint woensdag ook met een proef met bussen. Bij calamiteiten worden eigen bussen ingezet voor gestrande reizigers. Daardoor moeten reizigers sneller weer op weg worden geholpen. Nu moeten bij calamiteiten eerst bussen worden gevonden en ingehuurd, wat veel tijd kost.

Onderwerpen:

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.