Taxichauffeur slaat klant dood (!)

Een 44-jarige man is overleden nadat een 37-jarige taxichauffeur hem zondagochtend op het Leidseplein in Amsterdam in elkaar heeft geslagen. Dit heeft de politie zojuist naar buiten gebracht.

Het slachtoffer wilde vermoedelijk een taxi nemen, waarna om nog onbekende reden ruzie ontstond. De politie heeft de chauffeur opgepakt.

Hulpverleners slaagden er in eerste instantie in om de ernstig gewonde man ter plekke te reanimeren. Zondagmiddag overleed hij echter in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Het misdrijf gebeurde rond tien voor half vijf op de taxistandplaats bij het Leidseplein. Er zijn al tijden veel klachten over de taxichauffeurs op die plek. Ze zouden korte ritten weigeren, veel te hoge prijzen vragen, ruzie maken met elkaar en klanten intimideren.

De Amsterdamse wethouder Hans Gerson (verkeer) noemde het incident in een reactie “een absoluut dieptepunt in de taxiwereld en iets wat absoluut niet te tolereren is.”

“Er is langzamerhand sprake van een door iedereen erkende noodtoestand. Dan zou het toch mogelijk moeten zijn om dat voor elkaar te krijgen.”

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.