Verkoop auto’s valt niet tegen

ANDELST – Autobedrijf J en F auto’s in Andelst gebruikt maandag de term crisisprijzen om te adverteren. De auto-industrie heeft te maken met zeer slechte verkopen. Uit onderzoek is onlangs gebleken dat bijna de helft van de Nederlanders de oude auto nog even houdt. ANP PHOTO JACQUELINE DE HAAS

Afgelopen juli zijn er 15,9% minder personenauto’s geregistreerd dan in dezelfde maand een jaar eerder, zo blijkt uit cijfers van RAI Vereniging, BOVAG en RDC.

In juli 2009 werden er 33.712 nieuwe personenauto’s geregistreerd. In juli 2008 waren dat er nog 40.079.

BOVAG en RAI wijzen er echter op dat juli 2008 wel een relatief “goede maand” was.

In de periode van januari tot en met juli 2009 zijn er in totaal 254.996 personenauto’s geregistreerd, tegen 340.192 in dezelfde periode in 2008. Dit komt neer op een daling van 25%, aldus de brancheorganisaties.

De voorkeur van consumenten voor goedkopere wagens kwam tot uitdrukking in de relatief stabiele verkoopaantallen van onder meer het Italiaanse Fiat, het Franse Peugeot en de Japanse merken Nissan, Toyota en Suzuki. Deze laatste bracht zelfs meer auto’s aan de man dan een jaar eerder, net als het Zweedse Volvo, dochter van het Amerikaanse Ford, en het Duitse Audi, dochter van Volkswagen.

De best verkochte merken in juli waren Toyota met een marktaandeel van 10,8%, Ford met 9,3% en Volkswagen met 8,9%. De best verkochte modellen waren de Volkswagen Golf, Toyota Aygo en Ford Fiesta.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.