Geen taxi’s in binnenstad Alkmaar

De busbaan blijft, als het aan het college van burgemeester en wethouders van Alkmaar ligt, taboe voor taxi’s, en dus ook voor ‘schone taxi’s’.

Alkmaar wil hier in de toekomst best aan werken, maar wil hierop aanhaken bij landelijke ontwikkelingen, schrijft het Noord-Hollands Dagblad.

In het geval taxi’s op de busbaan mogen komen, moeten hiervoor diverse technische ingrepen worden gedaan. Volgens het college van B en W wordt dit er niet veiliger op.

Het Alkmaarse college is wel een voorstander van het bevoordelen van schone taxi’s, maar vooralsnog hebben ook zij dus pech. Het college neemt echter wel eerder in overweging om schone taxi’s toe te laten tot het voor auto’s afgesloten deel van de binnenstad. Behalve het milieuaspect speelde mee dat er vanuit de bevolking geregeld wordt geklaagd over het feit dat taxi’s niet overal in het centrum van Alkmaar kunnen komen.

Voor het Alkmaarse college geven de ervaringen die elders opgedaan zijn de doorslag. Zo werd in Enschede na drie jaar overlast besloten voorlopig geen taxi’s meer in de afgesloten binnenstad toe te staan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.