Lessen in een simulator: het geloof is er (nog) niet

Meer en meer rijscholen bieden kandidaten de mogelijkheid aan om te beginnen met lessen in rijsimulatoren. Het is voor veel kandidaten een manier om op een veilige manier kennis te maken met het autorijden. In de simulator wordt de praktijk zo goed mogelijk nagebootst en voor veel kandidaten blijkt het een ideale kennismaking met de auto.

Toch zijn er vele rijscholen die niet geloven in het concept en er van afzien om kandidaten eerst in een simulator te zetten. Want niks kan uiteraard de praktijk écht nabootsen. Een échte auto is uiteindelijk de beste manier om kennis te maken met het verkeer.

Verkeerspro.nl wilde graag weten wat u vindt van het lessen in een simulator. De resultaten zijn inmiddels bekend en laten weinig ruimte voor discussie over.
Liefst 66% gelooft niet in het lessen in een simulator, de overige 34% gelooft er wel in. Dit resultaat geeft de criticasters voorlopig gelijk.

De tendens is echter dat het aantal rijsimulatoren toeneemt en in die zin gaat ook Verkeerspro.nl er van uit dat dit percentage van tegenstanders in de loop der jaren af zal nemen. Voorlopig is het geloof er echter niet dat de rijsimulator een toegevoegde waarde heeft bij het lessen.

Heeft u als rijschoolhouder de beschikking over een simulator en wat zijn uw bevindingen? Laat het weten door hieronder op dit bericht te reageren!

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Lessen in een simulator: het geloof is er (nog) niet | RijschoolPro

Lessen in een simulator: het geloof is er (nog) niet

Meer en meer rijscholen bieden kandidaten de mogelijkheid aan om te beginnen met lessen in rijsimulatoren. Het is voor veel kandidaten een manier om op een veilige manier kennis te maken met het autorijden. In de simulator wordt de praktijk zo goed mogelijk nagebootst en voor veel kandidaten blijkt het een ideale kennismaking met de auto.

Toch zijn er vele rijscholen die niet geloven in het concept en er van afzien om kandidaten eerst in een simulator te zetten. Want niks kan uiteraard de praktijk écht nabootsen. Een échte auto is uiteindelijk de beste manier om kennis te maken met het verkeer.

Verkeerspro.nl wilde graag weten wat u vindt van het lessen in een simulator. De resultaten zijn inmiddels bekend en laten weinig ruimte voor discussie over.
Liefst 66% gelooft niet in het lessen in een simulator, de overige 34% gelooft er wel in. Dit resultaat geeft de criticasters voorlopig gelijk.

De tendens is echter dat het aantal rijsimulatoren toeneemt en in die zin gaat ook Verkeerspro.nl er van uit dat dit percentage van tegenstanders in de loop der jaren af zal nemen. Voorlopig is het geloof er echter niet dat de rijsimulator een toegevoegde waarde heeft bij het lessen.

Heeft u als rijschoolhouder de beschikking over een simulator en wat zijn uw bevindingen? Laat het weten door hieronder op dit bericht te reageren!

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.