Directeur Veilig Verkeer Nederland lapt regels aan zijn laars

HOORN – Soapster Gurkan Kucuksenturk en Joop Goos, directeur Veilig Verkeer Nederland, geven dinsdagochtend in Hoorn de aftrap voor het 75ste nationale fietsexamen van Veilig Verkeer Nederland. Directeur Veilig Verkeer Nederland Joop Goos laat het goede voorbeeld zien tijdens zijn verkeersexamen. ANP PHOTO UNITED PHOTOS KOEN VAN WEEL

Directeur Joop Goos van Veilig Verkeer Nederland is de afgelopen tijd gesnapt terwijl hij diverse keren rond de 60 kilometer per uur reed in een woonwijk, waar een maximale snelheid van 30 kilometer per uur geldt. 

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries maakte dit vrijdag bekend. Zijn team achtervolgde Goos drie dagen en heeft geconcludeerd dat Goos veel te hard rijdt. De beelden van de achtervolgingen zijn zondag te zien op SBS6.

Goos reageerde nog niet op de aantijgingen van De Vries, maar zal de consequenties vrezen. In 2002 werd woordvoerder Bert Woudenberg van VVN namelijk uit zijn functie gezet vanwege iets dergelijks.

Naast Goos zijn er door De Vries ook talloze werknemers van de politie gesnapt op misdragingen op de weg. Zij zijn door de werkgever reeds op de vingers getikt. Of er nog verdere stappen tegen hen worden genomen, is momenteel nog niet bekend.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.