‘Snelle tractor voortaan alleen besturen met rijbewijs’

Minister Camiel Eurlings heeft het plan opgevat om bestuurders van een snelle tractor voortaan te verplichten dat ze een BE-rijbewijs hebben.

Eurlings wil dat dit verplicht wordt voor bestuurders van motorvoertuigen die harder willen en kunnen rijden dan de toegestane 25 km/uur. De maximale snelheid wordt in dit geval verhoogd tot 45 km/uur.

De bestuurder houdt zelf de keuze. In het geval hij kiest voor de maximumsnelheid van 45 km/uur dan moet hij een bord voeren en over een rijbewijs beschikken, anders rest niets anders dan netjes 25 km/uur rijden.

De meeste chauffeurs zullen uiteraard de beschikking hebben over een BE-rijbewijs, maar omdat er vanaf de leeftijd van zestien jaar in een tractor gereden mag worden, zal met name deze groep het ‘slachtoffer’ worden van deze maatregel.

Eurlings komt tot deze maatregel vanwege de verkeersveiligheid. Jaarlijks vallen er namelijk zeventien dodelijke slachtoffers door landbouwverkeer.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “‘Snelle tractor voortaan alleen besturen met rijbewijs’”

verkeersschool hdebos|03.11.09|21:51

ik dacht als je minister van verkeer bent,kennis van verkeer moet hebben en weten waar je over praat. het is om te gillen, een voertuig van 3 meter breed en meer dan 20 meter lang en zo´n 35000-50000 kg zwaar een b-e rijbewijs ? dit moet zeker een c-e rijbewijs zijn en waarom geen kenteken voor de tractoren ? nederland loopt hier zeker wel 30 jaar achter bij de rest van europa.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.