Toch nog maar een extra rijlesje nemen?

RIJSWIJK – Een rijbewijs. Vanaf 1 oktober 2006 ontvangen geslaagden het rijbewijs op creditcardformaat. ANP PHOTO XTRA LEX VAN LIESHOUT

Het blijkt maar weer eens dat jonge automobilisten met regelmaat de fout in gaan als ze nog maar korte tijd in het bezit zijn van het roze papiertje.

Een 19-jarige man uit Voorburg heeft het vooroordeel dat bestaat, maar weer eens bewezen. De jongeling, één maand in het bezit van zijn rijbewijs, veroorzaakte zaterdagavond een grote ravage.

Met een snelheid van 90 km/uur wist hij niet meer te stoppen voor een rood verkeerslicht. De man raakte in een slip en boorde zijn auto door een abri heen. Als klap op de vuurpijl vloog de radiator van zijn auto door de deuren van een tram heen.

Een bejaarde Haagse vrouw kreeg werd geraakt door rondvliegende brokstukken en brak daarbij haar knie. De man heeft uiteraard direct zijn rijbewijs in moeten leveren. Laat dit voorbeeld een les zijn voor alle beginnende bestuurders. Je leert pas autorijden als je in bezit bent van je rijbewijs, loop dus niet te hard van stapel…

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.