Brusselse bussen twee keer aangevallen

Een bestuurder van De Lijn raakte dinsdagavond lichtgewond nadat zijn bus bekogeld werd met stenen in Anderlecht. Enkele uren voordien veroorzaakten twee jongeren een ongeval met een bus van de MIVB.

“Er was wat geduw en getrek en in het tumult verloor de bestuurder de controle over het stuur. De bus botste tegen twee geparkeerde wagens en kwam tot stilstand tegen een boom. Gelukkig vielen er geen gewonden, maar de bus is zwaar beschadigd”, verduidelijkt woordvoerder Guy Sablon van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB.

De jongeren werden nadien opgepakt door de politie die hen doorverwees naar het Brussels parket.

Een paar kilometer verder in de gemeente Anderlecht gebeurde dinsdagavond opnieuw een incident met een bus, maar nu van De Lijn. In de D’Aumalestraat werden er plots stenen gegooid naar een bus van De Lijn. Een steen ging door de zijruit van de bus en de bestuurder raakte lichtgewond aan het hoofd.

Een patrouille van de De Lijn die in de buurt was, zag het incident gebeuren en kon nadien een goede persoonsbeschrijving geven van de daders. Het ging om twee minderjarigen en een meerderjarige die het incident pleegden. Een van hen was op 8 november al eens eerder opgepakt voor gelijkaardige feiten. Het duo werd overgedragen aan het parket.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.