‘Taxi’s kunnen gratis parkeren in Amsterdam’

Een groot aantal taxichauffeurs gebruikt vooral de kleinere standplaatsen in Amsterdam in de stad als parkeerplaats, schrijft het Parool. Zonder een cent te betalen worden de taxi’s daar gestald.

Vooral de standplaatsen op de Dam (achter de Albert Heijn), bij het Tropenmuseum en op het Frederiksplein worden geregeld gebruikt als parkeerplek.

De taxi’s staan vooral overdag uren achter elkaar op de standplaats geparkeerd. De taxi’s, die nadat het daklicht is verwijderd alleen te herkennen zijn aan de blauwe nummerplaten, worden ongemoeid gelaten door parkeerbeheer.

“Die jongens zitten echt niet alleen even een bak koffie te drinken,” zegt taxichauffeur André Sijmons.

Een woordvoerder van de gemeente zegt dat men op de hoogte is van deze problematiek. “Ze komen geregeld langdurig geparkeerde taxi’s tegen. De handhavers popelen ook om in te grijpen, maar helaas mogen ze niets doen.”

Door een lacune in de wetgeving is het namelijk niet verboden een taxi op een standplaats te parkeren. “Een taxistandplaats wordt tegenwoordig omschreven als ‘een parkeerplaats voor taxi’s’, maar er is niets vastgelegd over hoe lang een taxi daar dan mag blijven staan.”

Sijmons ergert zich er echter groen en geel aan. “Omdat de taxistandplaats vol is, moet ik op een betaalde parkeerplaats staan.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.