‘Theorie-examens voortaan alleen in het Nederlands’

Minister voor Integratie Eberhard van der Laan (PvdA) vindt het vreemd dat mensen hun theorie-examens voor het rijbewijs niet alleen in het Nederlands af kunnen nemen, maar ook in allerlei vreemde talen.

PVV-Kamerlid Sietse Fritsma meldde woensdag tijdens een debat in de Tweede Kamer dat het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR), dat rijbewijzen uitdeelt, standaard theorie-examens aanbiedt in onder meer het Turks. “Als u dat nu eens tegengaat, bent u een heel eind op weg met het bevorderen van het gebruik van het Nederlands”, tekende Novum op uit de mond van Fritsma.

“Het heeft iets onlogisch”, erkende Van der Laan. Hij gaat met zijn collega van Verkeer en Waterstaat Camiel Eurlings (CDA) bespreken waarom theorie-examens niet altijd in het Nederlands worden afgenomen. “Je kunt aan passagiers niet opleggen dat ze Nederlands moeten praten. Ik noem het verschijnsel toerist. Dat kun je niet verbieden.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

‘Theorie-examens voortaan alleen in het Nederlands’ | RijschoolPro

‘Theorie-examens voortaan alleen in het Nederlands’

Minister voor Integratie Eberhard van der Laan (PvdA) vindt het vreemd dat mensen hun theorie-examens voor het rijbewijs niet alleen in het Nederlands af kunnen nemen, maar ook in allerlei vreemde talen.

PVV-Kamerlid Sietse Fritsma meldde woensdag tijdens een debat in de Tweede Kamer dat het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR), dat rijbewijzen uitdeelt, standaard theorie-examens aanbiedt in onder meer het Turks. “Als u dat nu eens tegengaat, bent u een heel eind op weg met het bevorderen van het gebruik van het Nederlands”, tekende Novum op uit de mond van Fritsma.

“Het heeft iets onlogisch”, erkende Van der Laan. Hij gaat met zijn collega van Verkeer en Waterstaat Camiel Eurlings (CDA) bespreken waarom theorie-examens niet altijd in het Nederlands worden afgenomen. “Je kunt aan passagiers niet opleggen dat ze Nederlands moeten praten. Ik noem het verschijnsel toerist. Dat kun je niet verbieden.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.