Weer een taxichauffeur overvallen

Er lijkt maar geen einde te komen aan het geweld tegen taxichauffeurs. Alle plannen en maatregelen vanuit de politiek ten spijt, het lijkt de ‘criminelen’ niet af te schrikken.

Het imago van de branche moet worden verbeterd, maar met al deze berichten is het zeer de vraag of mensen nog wel warm blijven lopen voor het vak van taxichauffeur.

In de nacht van woensdag op donderdag ging het weer eens helemaal fout in Rotterdam. Een 46-jarige Rotterdamse vrouw en een 38-jarige stadsgenoot zijn in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden. Kort daarvoor hadden zij een taxichauffeur beroofd van zijn geld en mobiele telefoon.

De opgepakte man bedreigde de chauffeur met een vuurwapen waarna de vrouw het slachtoffer beet (!). Het tweetal ging er na het incident vandoor, maar omdat de chauffeur snel contact opnam met de politie zijn de twee niet veel later toch in de boeien geslagen.

Als het aan Verkeerspro.nl ligt, mogen deze mensen hard gestraft worden. Naast het feit dat deze chauffeur dit zijn leven lang met zich mee blijft dragen, zijn dit soort berichten ook allerminst goed voor de taxibranche.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.