Qbuzz-chauffeurs mogen kantine Arriva in Assen niet in

ROTTERDAM – Een bus van Qbuzz vertrekt zondag vanaf station Rotterdam CS. Ruim 140 gloednieuwe bussen van Qbuzz gaan vanaf zondag naar Zuid-Oost Friesland en de regio Rotterdam om daar passagiers te vervoeren. Het bedrijf verwierf eerder dit jaar twee concessies. ANP PHOTO ROBIN UTRECHT

Problemen in Assen waar buschauffeurs van het nieuwe Qbuzz de kantine niet in mogen. Arriva wil de chauffeurs namelijk niet binnenlaten, schrijft het Dagblad van het Noorden.

De bestuurders waren tot voor kort nog in dienst bij Arriva, maar zijn overgenomen door Qbuzz. Zij moeten nu uitwijken na het naastgelegen Douwe Egberts Koffie Café.

“Dit is heel onhandig. We hebben hier geen privacy. En als je even naar het toilet wilt, moet je je tas meenemen. Arriva is gewoon aan het pesten. Ze balen dat ze hebben verloren van Qbuzz en nu mogen wij de kantine niet meer in”, zegt een van de chauffeurs van Qbuzz in het Dagblad van het Noorden.

Arriva laat weten dat er wel met Qbuzz is gesproken over overname van de chauffeursruimtes, maar dat er geen overeenstemming is bereikt. “Uiteindelijk liet Qbuzz ons weten dat ze geen belangstelling meer hebben”, zegt Arriva-woordvoerder Joyce Pieterman. “Onze kantine in Appingedam gebruiken ze wel, maar die in Assen, Emmen en Winschoten niet.”

Volgens Qbuzz vraagt Arriva teveel geld. “Wij willen die kantines graag gebruiken. Maar Arriva stelt veel te hoge eisen. Zo komen we er niet uit”, zegt Joost van der Bijl van Qbuzz.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.